Ride for the Roses-boegbeeld Theo Schouwenaar overleden

Op 29 april is Ride for the Roses-boegbeeld Theo Schouwenaar overleden. Theo kreeg in 2012 te horen dat hij longkanker had. Tweemaal kreeg hij een levensverlengende behandeling. In de zomer van 2018 bleek dat de tumor zich toch weer verder had ontwikkeld. 

Theo heeft een ontzettend belangrijke rol gespeeld in de organisatie van de Ride for the Roses en de Delta Ride for the Roses. Ondanks het feit dat hij zelf kanker kreeg, bleef hij bestuurslid van de Ride, omdat hij het ‘zo’n machtig mooi’ evenement vond. Theo was een wielrenner in hart en nieren en had een grenzenloze betrokkenheid. Dat maakte hem een geweldige ambassadeur van het evenement én van de 100 kilometer-route, die in 2019 naar hem werd vernoemd. Over dit ambassadeursschap en de rol van de Ride for the Roses in zijn leven spraken we Theo afgelopen jaar uitgebreid.

We wensen Theo's geliefden veel sterkte met dit grote verlies. We zijn dankbaar voor de onmisbare bijdrage die Theo heeft geleverd aan de versnelling in kankeronderzoek en zullen hem ontzettend missen.

Lees het interview met Theo