Versnellingsmail 2: het onderzoek van Ingrid Desar

24 May 2019

Tijdens de Ride for the Roses op 15 september in Goes stappen duizenden mensen op de fiets, om geld op te halen voor kankeronderzoek. De opbrengst wordt besteed aan het onderzoek van dr. Ingrid Desar naar behandeling op maat.

Ingrid: “Het thema van de Ride for the Roses, de versnelling, past prachtig bij het sportieve evenement én bij de versnelling van onderzoek naar dagelijkse zorg, zodat patiënten baat hebben bij de ontwikkelingen die er zijn.” 


Unieke dosis
“Bij kankermedicijnen komt het voor dat een oude dame van 88 jaar oud en 40 kilo zwaar dezelfde dosis krijgt voorgeschreven als een jonge vent van 2 meter en 140 kilo”, vertelt Ingrid. Dat klinkt niet echt als een behandeling op maat. Daar wil zij met haar collega’s verandering in brengen. 


Zoektocht naar een oplossing versnellen 
Ingrid: “Als kanker je treft, staat het leven stil. Niet alleen van jou, maar ook van je naasten. Het moet troostrijk zijn om te zien hoeveel mensen zich inzetten om de zoektocht naar een oplossing tegen kanker te versnellen. Niet alleen artsen en wetenschappers, maar juist ook de deelnemers, die vol passie en gedrevenheid euro na euro bij elkaar fietsen voor dit goede doel.” 

Meer te weten komen over het onderzoek van dr. Ingrid Desar?  

Lees meer

Met sportieve groet,

Team Ride for the Roses
KWF Kankerbestrijding 


P.S.: Nog niet ingeschreven? Vroege vogels die zich vóór 29 juni registreren krijgen korting op hun startbewijs!