Veelgestelde vragen

Wat is de Ride for the Roses?

add remove

De Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 10 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 300 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Nederland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

Wij fietsen verschillende afstanden. Kunnen we dan toch een team vormen?

add remove

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin deelnemers verschillende afstanden fietsen. Uiteraard fiets je dan niet samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Hoeveel kost het om mee te doen?

add remove

Terugkerende deelnemers krijgen 25% korting op de inschrijfprijs van €50,-. Dit loopt van 14 januari tot 14 februari 2022.

Early-bird tickets zijn gedurende de eerste twee weken te koop. De korting bedraagt 15% voor elke directe inschrijving. Het lijkt mij Deze actie loopt van 1 februari t/m 14 februari. 14 februari: de dag van de roos en de laatste dag om in te schrijven met een korting van 15% voor Ride for the Roses!


Bij inschrijving brengen we standaard 40 cent transactie- en platformkosten in rekening bovenop het inschrijftarief. 

Let op! Er kan maar een beperkt aantal deelnemers meedoen vanwege vergunningen. VOL = VOL

Hoeveel kost het om met mijn bedrijf mee te doen?

add remove

Hoe eerder je inschrijft hoe voordeliger! Prijzen zijn exclusief BTW

 Bedrijven P.P. 
(minimaal 10)
Vroegste Vogel inschrijving
tot 27 april
135
Vroege Vogel inschrijving
tot 29 juni
145

Reguliere inschrijving
tot 7 september

150

Let op! Er kunnen maar beperkt aantal deelnemers meedoen vanwege vergunningen. VOL = VOL

Lees hier meer over de voordelen van inschrijven met een bedrijventeam.

Kan ik een factuur krijgen?

add remove

Nu nog niet. Wij hopen dit vanaf mei automatisch aan te kunnen bieden.

Kan ik mijn inschrijfgeld terugvragen?

add remove

Nee, KWF geeft geen inschrijfgeld terug. Jouw inschrijfgeld wordt gezien als gift en draagt bij aan een versnelling in kankeronderzoek.

Kan ik shirts bestellen (voor mijn team?)

add remove

Ja dat kan! We hebben dit jaar hele mooie shirts die je ook mooi kan personaliseren voor jouw bedrijf of persoonlijke sponsors. 

Goed om te weten: de shirts zullen in Augustus worden geleverd. Genoeg tijd dus om ze te laten bedrukken.

Bekijk onze webshop voor meer informatie en artikelen.

Welke maat wielershirt past mij het beste?

add remove

Het is een sportief model wielershirts, het sluit aan op het lichaam. Vind je het prettig dat je wielershirt wat ruimer valt? Neem dan een maat groter dan je gebruikelijke confectiemaat. Kijk in de maattabel (unisex of dames) welke maat bij je past.

Wat willen we bereiken?

add remove

Ride for the Roses is een evenement waarbij de samenhorigheid bijna tastbaar is. Door fondsen te werven voor de versnelling in kankeronderzoek bieden wij deelnemers de mogelijkheid om hun onmacht om te zetten in kracht. Het lied 'The Rose' wordt traditiegetrouw gezongen bij de start en bij de finish wordt altijd een roos meegegeven aan deelnemers. Deze roos staat symbool voor een morgen voor iedereen en wordt vaak doorgegeven aan geliefden die in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker.

Voor wie is het?

add remove

Ride for the Roses is een evenement voor iedereen die te maken heeft met kanker en zich geroepen voelt zich in te zetten en tegen deze ziekte in actie te komen.

Heb ik een speciale fiets nodig om mee te doen?

add remove

Voor de 100 km afstand adviseren wij een racefiets. Voor de andere afstanden is iedere andere fiets toegestaan. Ook e-bikes, duofietsen of bakfietsen zijn toegestaan. Speedbikes zijn op geen van de afstanden toegestaan.

Is er een minimum leeftijd voor deelname?

add remove

Alleen om in het peloton te fietsen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor de overige afstanden geld geen minimum leeftijd.

Is geld ophalen verplicht?

add remove

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek.

Waar gaat het geld dat ik doneer of ophaal naartoe?

add remove

Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek. Lees hier meer over de projecten die worden gefinanciërt door Ride for the Roses.

Hoe wordt de Ride for the Roses bekostigd?

add remove

De kosten van het evenement worden gedekt door de inschrijfgelden en grote sponsoren. Ook zijn er veel lokale bedrijven die hun producten of diensten goedkoper of gratis aanbieden. Lees hier meer over de sponsormogelijkheden.