Auke Hover

Ride for the Roses 2020

My Activity Tracking

1,969
kms

My target 1000kms

Gewoon omdat het kan....nee....omdat het moet!!!!!

Halverwege de jaren 80 kreeg ik voor het eerst te maken met kanker. Een buurvrouw werd ziek en overleed na enige tijd. Wat ik mij daar nog van kan herinneren is dat zij een laatste vakantie die zij met haar dochter hield niet eens af kon maken. In de jaren die daarop volgden heb ik toch wel een aantal mensen meegemaakt die zelf getroffen zijn door kanker: familieleden, een klasgenoot, een collega, enkele kennissen, moeders van heel goede vrienden. Sommige van hen zijn helaas overleden waar anderen het geluk hebben gehad dat de behandelingen aangeslagen zijn.
Maar ja, hoe dichtbij dergelijke mensen misschien wel staan, zo dichtbij als op 7 juni 2018 was kanker nog niet eerder gekomen. Want die dag kreeg mijn vrouw te horen dat zij borstkanker had. Ons leven stond op z'n kop en ging volledig in de survival-modus. En gelukkig mogen wij nog altijd vooruit kijken naar een mooie toekomst.
Want ja, tussen de jaren 80 en nu is veel veranderd! Er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan waardoor nieuwe, innovatieve behandelingen mogelijk zijn. Onderzoek dat zonder donaties op welke manier dan ook niet mogelijk zou zijn geweest. En daar hebben wij dus ook voor een deel van geprofiteerd.
 
Maar helaas is het zo dat nog altijd mensen ziek worden, te horen krijgen dat de kanker teruggekomen is en mogelijk zelfs niet meer beter worden. Ook na 7 juni 2018 zijn er in onze omgeving, in de familie of op het werk mensen in aanraking gekomen met kanker. En ook die mensen gun ik het geluk dat wij gehad hebben. En zijn het niet de mensen die nu strijden, dan zijn het wel de mensen die in de toekomst het gevecht nog aan moeten gaan.
Het is dan ook daarom dat ik op 27 september 2020 in Assen en omgeving 50 km fiets om een bijdrage te leveren...een kleine bijdrage...een druppel op een gloeiende plaat wellicht. Maar o zo belangrijk! En om de uitdaging wat groter te maken fiets ik in de 2 dagen voorafgaand aan de Ride For The Roses 220 km van Berkel en Rodenrijs naar Assen!
 
Zo'n 270 km in totaal...verspreid over 3 dagen...help jij mij om mijn streefbedrag te halen???
Gewoon omdat het kan...nee...omdat het moet!!!!
 

Mijn badges

 

Inschrijving compleet

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

Zelf een eerste donatie gedaan

Koploper Algemeen Klassement

My Updates

30 juli - Target reached!! Time for setting new targets!!

Want toen ik vanochtend opstond en rond de klok van 5.30 op het fietsie stapte (met Skik (Op Fietse) en Boudewijn over een sterke doch eenzame fietser in het hoofd) had ik het plan om 37 km te fietsen. En ja, dat is gelukt!
En toen Karin en de jongens afgelopen vrijdag op vakantie gingen had ik het doel om gedurende die 6 dagen van hun afwezigheid toch zo'n 5 dagen lekkere afstanden (althans, voor mij lekkere afstanden) te rijden. En ja, dat is gelukt!
Maar het belangrijkste: toen ik mij op 19 februari inschreef voor de Ride for the Roses plukte ik letterlijk het doel van 1000 trainingskilometers uit de lucht. Nergens op gebaseerd, totaal niet wetende of het realistisch was. En ja, in het begin had ik niet het idee dat ik bij aanvang van mijn fietstocht naar Assen op 25 september al 1000 km's in de benen kon hebben. En daarom kwam mijn bèta-kant naar boven drijven en met een simpel grafiekje inzichtelijk gemaakt waar ik me bevond tov mijn doelstelling. En eigenlijk oogde dat positief...zo positief zelfs dat ik in juni mijn doelstelling bijstelde naar 1000 km in 200 dagen. En ja, dat is gelukt!
Want met die 5 fietstochten van de afgelopen dagen fietste ik in een soort van eindsprint de laatste 275 weg en dus kon ik vanochtend ook de doelstelling van 1000 km afvinken! Wat een heerlijk en bijzonder gevoel toen ik dat allerlaatste hellinkje op het fietspad aan het begin (of is het het eind) van de straat opklom...gaf een beetje hetzelfde gevoel als het hellinkje voor de expo Haarlemmermeer, bij het einde van de Ride2018. Even het shirtje rechttrekken, even de gedachte naar de (helaas soms ook overleden) mensen die je de inspiratie geven om zo te blijven fietsen (en ja, ook weer heeeeel kort (maar dan ook echt heeeeel kort :)) even balen dat de Ride van dit jaar is uitgesteld naar 2021)...een bijzonder moment dus!
Maar goed, doel bereikt....tijd om een nieuw vlaggetje op de horizon te plaatsen. Daar ga ik nog even over nadenken want ja, zoals het er nu uitziet komt de Ride pas in het najaar 2021. En met ook nog een winterseizoen waarin het buiten fietsen wel wat minder zal zijn moet ik even goed nadenken wat een realistische doelstelling gaat zijn.
Welk doel wel nog blijft staan is natuurlijk die 3000 euro! Met inmiddels de helft gepasseerd krijgt het hart dat straks opnieuw op mijn eigen Ride-shirt zal staan ook weer vorm. Vind jij het leuk om ook onderdeel van dat hart te zijn, wil jij het steuntje op mijn rug zijn en het belangrijkste van alles, wil jij ook een bijdrage leveren voor de versnelling in kankeronderzoek, ik ben nog op zoek naar zo'n pak-en-beet 150 tientjes. Heb jij er toevallig eentje gevonden en weet je niet waar je hem kwijt moet, klik gerust op onderstaande link 😜
Voor nu blijf ik lekker doorgaan...voeten op de pedalen en gaan met die banaan!

24 april: Uitstel....geen afstel!!!!!

En toen was ie daar: de mail waar ik sinds het uitbreken van de Corona-crisis en alle maatregelen die getroffen werden al een beetje 'bang' voor was, die ik sinds afgelopen dinsdag wel verwachtte maar waarvan ik hoopte dat ie niet zou komen:

De Ride for the Roses 2020 in Assen is uitgesteld tot 2021!!

Voor de duidelijkheid: alle begrip voor de beslissing die de organisatie heeft moeten nemen. Er is gewoon teveel onduidelijkheid of er überhaupt met zoveel mensen zo'n evenement gefietst kan gaan worden eind september.
Maar tegelijkertijd was het krijgen van die mail wel even een echt baalmomentje. Sinds vorig jaar september was ik al bezig met plannen maken:

1) de Ride was toch ook een soort van motivatie om me bijna wekelijks richting de Basicfit te duwen
2) zoals ik gisteren schreef ging het trainen al lekker met al zo'n 250 km in de buitenlucht sinds een maand of 2
3) de route richting Assen zat grofweg in mijn hoofd en de overnachtingsplekken waren geregeld
4) Lieke had er heel veel zin in om met mij mee op expeditie te gaan
5) ik zat in het fijne team WRide4Ed, samen met Judith Maurice, Nicole, Thomas, Lonneke, Toine, Annemieke en Jeroen
6) Ingeborg wilde op zaterdag met mij van Lelystad naar Assen fietsen
7) een van mijn sponsoren, Murielle Mulder wilde zelfs foto's komen maken
8) en last but not least had ik al 1472 euro bij elkaar gesprokkeld dankzij René&Diny, Koen&Pauline, Els&Harrie, Marc&Megs Dee Ge&Duncan, Judith, Hanny&Dik, Martijn, Kristy, Arjan&Silvia&Lennart&Thijmen&Ewoud, Linda&Rene, Caroline, Sofie, Lieke, Albert&Bas, Tuan, Marielle, Anne&Wilhelm, Glyness&Robbie, Nicolette, Ad&Dominique, Jolanda, Nancy, Carola, Floor, Yuunka, Cynthia&Michel&Guus&Giel, Oma, Murielle, Katja, Klaa&Trijn&Ric&Wia, José, Jo&Evelyn, Peter, Puck, Monique, Mandy & Mariska. Een diepe buiging voor jullie allemaal...bijna op de helft van wat ik hoop te bereiken. En voor die tweede helft heb ik dus nog meer dan een jaar voor!

Want JA!!! Volgend jaar ga ik alsnog naar Assen (datum nog onbekend). En ook dan nog steeds op de fiets en dan daar een rondje. En het opgehaalde bedrag blijft staan dus jullie krijgen echt wel dat plekje op mijn rug!
En 27 september dit jaar? Ja, er ontstaan wat ideeën maar daarover later vast meer. In ieder geval wordt er die dag wel degelijk een stuk(je) gefietst. Nog niet met een shirt met namen erop (dat is pas volgend jaar) maar in ieder geval wel wat kilometers. Want ik moet toch blijven "trainen" he. Dus op naar volgend jaar!

En o ja, wil jij nu ook nog in dat illustere rijtje van namen komen te staan? Wil jij helpen om écht de helft van mijn streefbedrag te bereiken of er zelfs overheen te gaan, dan mag dat hè. Want Corona of niet, de versnelling in het onderzoek naar kanker blijft nodig!! Gisteren, vandaag en ook morgen.

En daarom fiets ik...dit jaar ter training en volgend jaar voor het echie....gewoon omdat het kan...NEE...omdat het moet!!!

#RidefortheRoses #WRide4Ed #Assen

4 maart 2020: Aangesloten bij WRide4Ed

 
Vandaag heb ik mij aangesloten bij het team WRide4Ed.
Ed is een oom van Karin en zijn opnieuw-ziek-worden was voor mij juist een van de inspiratiebronnen om mijn idee om van Berkel naar Assen te fietsen concreet te maken...
 
Toen, tijdens zijn uitvaart, de aanwezigen werden opgeroepen om ook mee te fietsen op 27 september was voor mij de keuze heul snel gemaakt...ik sluit mij aan...en samen fietsen we...samen halen we geld op...samen zorgen we voor die versnelling...
 
Gewoon omdat het kan...nee...omdat het moet!!!!

Thank you to my Sponsors

Albert En Bas Ploeger
Donated 100

"Succes"

Els En Harrie Hover
Donated 100

"Auke, jij maakt van deze Ride for the Roses een echte krachtproef. Sterk, héél sterk, is de eenzame fietser, die kromgebogen over het stuur deze krachtproef volbrengt. Jij mag trots zijn op jezelf, omdat jij zoiets bedenkt en ook nog gaat uitvoeren. Wij zijn trots op jou."

Rene En Diny Labordus
Donated 100

"Goed van je! Succes, zowel met de voorbereiding als de dagen zelf"

Duncan, Marc & Magali
Donated 84

"Succes met de training en ride4theroses 💪🏻 Supergoed dat je dit doet 👊🏻"

Carola Van Der Sluis - Van Rooijen
Donated 75

"Zet hem op Auke en geniet van de reis!"

Kristy Suurmeijer Virtual Business Support
Donated 53

"Petje af Auke! Heel veel succes!"

Nicolette De Wit
Donated 53

"Heel veel succes , ik hoop dat je het bedrag haalt, en het fietsen natuurlijk 👍😘"

Jildou De Jong
Donated 50

Koen & Pauline Labordus
Donated 50

"Auke, wat super dat je dit weer gaat doen! Je bent een topper en we hebben veel respect voor hoe jij met alles omgaat. We wensen je heel veel succes! Groetjes van Koen Pauline Xavi & Isa"

Anonymous
Donated 50

Judith Labordus
Donated 50

"Je doet dit niet alleen!"

Peter Kroos
Donated 50

"Hoi Auke, het heeft even geduurt voordat ik kon reageren. Op Facebook kan ik nog een beetje volgen hoe het met jullie gaat. Ik heb nog steeds bewondering voor hoe jullie je door deze moeilijke situatie heenslaan. Het doet mij goed te horen dat het naar omstandigheden goed gaat. Zelf heb ik na een mooie periode SOS International op een vervelende manier moeten verlaten. Het is mij wel gelukt om van deze negatieve tijd iets moois te maken: Www.casamauri.wordpress.com Www.bergenbranding.wordpress.com Nu met het virus in Spanje staan we wel even voor een nieuwe uitdaging. Het bedrijf is verplicht gesloten en de annuleringen vliegen ons om de oren. Hier komen we ook wel doorheen maar is wel de reden van de uitgestelde donatie. Ik hoop dat je de target behaald en wens je veel succes met je nieuwe uitdaging. Sterkte en denk ook een beetje aan jezelf. Groeten, Peter Kroos"

Fam Kruizinga
Donated 50

"Wat super stoer en goed van je! Veel bewondering voor jullie. We hopen dat de ziekte ooit genezen wordt. Sterkte met de mensen die je in gedachte hebt. We hopen op veel genezing. Groetjes Arjan, Silvia, Lennart, Thijmen en Ewoud."

Ad & Dominique
Donated 50

"Als er een wild zwijn over het wildrooster rolt, volgen er meer! Heel veel succes!"

Oma Toos
Donated 50

""Auke, succes met fietsen. Heel goed van jou. Ik ben trots op je, dat je óók aan anderen denkt." Heel veel liefs van oma Toos."

Anne En Wilhelm Antonioli-pruim
Donated 49

"Toi toi toi. Mooi initiatief weer! Op naar die 3000!!!!"

Anonymous
Donated 47

Ron Theunissen
Donated 46

Tuan Tran
Donated 46

Linda Faas
Donated 38

"Je bent een topper Auke, we maken de 600 vol. Succes met de voorbereidingen en op naar die 3000,00"

Evelyn Falkenberg
Donated 30

"hoi Auke, heel veel succes met de voorbereidingen en de tocht zelf eind september. Hopelijk hebben we Corona dan al lang overwonnen en zeggen we: nu kanker nog. Jo en Evelyn Falkenberg"

Caroline Van Rooijen
Donated 28

"Auke, wat een enorm mooi hart heb jij voor andere mensen. Geweldig dat je dit doet en ik steun je graag!"

Katja Van Roij
Donated 27

"Kanjer!"

Sofie Schrover
Donated 27

"Wat mooi dat je dit doet! Super veel succes met voorbereiden en met de actuele tocht!"

Silvana Van Den Heuvel-thenu
Donated 25

"Je hebt nog even de tij"

Cyriel En Josien Rutten-falkenberg
Donated 25

Sandra Helmes
Donated 25

"Heel veel succes Auke en door deze donatie draag ik graag mijn steentje bij."

Lars Van Roij
Donated 25

Cynthia
Donated 25

"Zeer mooi initiatief! Zet hem op!! Ben trots op jullie :) xxx"

Klaas, Trijn, Ric & Wia
Donated 25

"Succes!"

Marielle Van Wijk
Donated 25

"Wat een prachtig initiatief! Heel veel succes met de voorbereidingen en de actie zelf!"

Glynes Sedney
Donated 25

"Heel veel succes."

J. Jagerman
Donated 25

"Stoer van je"

Mandy Cohenno
Donated 25

"Zet 'm op Auke! Mooie actie van je, op naar je streefbedrag en de finish!!"

Louis De Jong
Donated 25

"Goed initiatief Auke! Mijn moeder overleed aan kanker op 50 jarige leeftijd. Veel te f#cking jong. Als ik op deze manier een steentje kan bijdragen, heel graag."

Auke Hover
Donated 25

Anonymous
Donated 21

"Het lijkt ons een leuk idee om het jaar '21 te beginnen met een donatie van €21,-"

Nicole, Thomas En Saar
Donated 20

"You go Auke! Een positieve doorzetter ben je!"

Floor Van Der Burg
Donated 20

"En oh wee, als je em nu niet uit rijdt :-)"

Ria Stolwijk
Donated 20

"Wat een super aktie van jou! Ik doneer graag voor deze aktie. Heb zelf al veel mensen verloren aan kanker, waaronder mijn eigen man. Wat fijn voor jullie dat je vrouw het goed maakt. Heel veel succes met deze aktie en met je fietstocht! Lieve groet Ria"

Muriël Bredt
Donated 20

"Hi Auke, Alvast heel veel succes met deze uitdaging en heel veel sterkte voor jullie als gezin, Groeten, Muriël"

Cecile De Boer
Donated 20

"Veel succes Auke!"

Angela Van Dam
Donated 20

"Super goed initiatief Auke! Ik wens je heeeel veel succes en natuurlijk ook veel plezier tijdens het fietsen."

Anonymous
Donated 20

"Auke, Top dat je dit doet! Groeten, Pascaline"

Hester
Donated 20

"Hoi Auke, Met trots vertelde jij op kantoor het prachtige doel wat je wilt bereiken. Ik wil hier zeker een steentje aan meedragen. Ik wens je alle succes hierin en geniet van de fietstochten! Hartelijke groet, Hester"

Murielle Mulder
Donated 20

Peter Swart
Donated 20

"Mooi initiatief, Auke! Succes met de voorbereiding."

Nancy
Donated 20

"Succes weer Auke! Als het weer het toelaat, ben ik graag je trainingsmaatje voor Berkel-Gouda vv!"

Judith Haans Kierkels
Donated 20

"Heel veel succes Auke! Een super knappe prestatie dat je dit al gaat doen."

Anonymous
Donated 20

Ad En Gea Dijkers
Donated 20

"Beter laat dan nooit."

Mariska De Jong
Donated 19

"Beste Auke, Heel veel succes. Je kunt het. Voor ieder gewerkt jaar 1 euro. Groet, Mariska"

Jolanda Van Engelen
Donated 19

"Succes Auke. Je bent een toppertje!!"

Jose Adema
Donated 15

Martijn
Donated 10

"Auke veel succes"

Anonymous
Donated 10

"Mooi Auke! En heel veel succes"

Anonymous
Donated 10

"Kanjer, dit gaat je lukken!"

Ingrid De Ruijter
Donated 10

"Prachtig initiatief Auke, heel veel succes en plezier!"

Ralf Van Heukelom
Donated 10

"Heel veel succes Auke! Wat een fantastisch initiatief!"

Anonymous
Donated 10

Martijn Koorneef
Donated 10

C. Uijtdehaag
Donated 10

"Auke, goed initiatief! Succes met de voorbereiding voor de grote tocht!"

Sabine Bloemink
Donated 10

"Fantastisch dat je dit doet! Veel succes!"

Menno Mekes
Donated 10

"Toitoitoi Auke! Mooie actie; stoer!"

Tim Van Der Krans
Donated 10

"Zet 'm op Auke!"

Esther Van Diemen
Donated 10

"Zet 'm op Auke, het gaat je lukken!"

Kaj
Donated 10

Tamara Engelen
Donated 10

"Zet 'm op Auke!"

Erik Kurver
Donated 10

"succes Auke, goed bezig"

Sandra Van Dongen
Donated 10

"Ik wens je heel veel succes lieve collega!!!"

Yuunka Lau
Donated 10

Anonymous
Donated 10

Puck Zondervan
Donated 10

"Mijn afscheidscadeau aan jou ;) Succes met het inzamelen verder!"

Monique
Donated 10

"Heel veel succes Auke!"

Belgin Sahin
Donated 10

"topperrr"

Maria Ter Hoek
Donated 10

"Een top actie!"

Lieke Van Gerdingen
Donated 10

"Hoi Auke (en Karin), Natuurlijk support ik je! Zet hem op!! Groetjes, Lieke (mama van Jinte en Thijs)"

Anonymous
Donated 10

Yvonne Groen-aerts
Donated 5

"Indrukwekkend Auke! Suc6!"

Tuan Tran
Donated 1

"Om de voortgang erin te houden... :-)"

KWF 

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Voor al die miljoenen levens kan KWF elke dag het verschil maken. Met de blik gericht op de toekomst van kanker, kiezen we voor een nieuwe koers.

Lees meer over KWF