Auke Hover

Ride for the Roses 2020

My Activity Tracking

719
kms

My target 1000kms

Gewoon omdat het kan....nee....omdat het moet!!!!!

Halverwege de jaren 80 kreeg ik voor het eerst te maken met kanker. Een buurvrouw werd ziek en overleed na enige tijd. Wat ik mij daar nog van kan herinneren is dat zij een laatste vakantie die zij met haar dochter hield niet eens af kon maken. In de jaren die daarop volgden heb ik toch wel een aantal mensen meegemaakt die zelf getroffen zijn door kanker: familieleden, een klasgenoot, een collega, enkele kennissen, moeders van heel goede vrienden. Sommige van hen zijn helaas overleden waar anderen het geluk hebben gehad dat de behandelingen aangeslagen zijn.
Maar ja, hoe dichtbij dergelijke mensen misschien wel staan, zo dichtbij als op 7 juni 2018 was kanker nog niet eerder gekomen. Want die dag kreeg mijn vrouw te horen dat zij borstkanker had. Ons leven stond op z'n kop en ging volledig in de survival-modus. En gelukkig mogen wij nog altijd vooruit kijken naar een mooie toekomst.
Want ja, tussen de jaren 80 en nu is veel veranderd! Er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan waardoor nieuwe, innovatieve behandelingen mogelijk zijn. Onderzoek dat zonder donaties op welke manier dan ook niet mogelijk zou zijn geweest. En daar hebben wij dus ook voor een deel van geprofiteerd.
 
Maar helaas is het zo dat nog altijd mensen ziek worden, te horen krijgen dat de kanker teruggekomen is en mogelijk zelfs niet meer beter worden. Ook na 7 juni 2018 zijn er in onze omgeving, in de familie of op het werk mensen in aanraking gekomen met kanker. En ook die mensen gun ik het geluk dat wij gehad hebben. En zijn het niet de mensen die nu strijden, dan zijn het wel de mensen die in de toekomst het gevecht nog aan moeten gaan.
Het is dan ook daarom dat ik op 27 september 2020 in Assen en omgeving 50 km fiets om een bijdrage te leveren...een kleine bijdrage...een druppel op een gloeiende plaat wellicht. Maar o zo belangrijk! En om de uitdaging wat groter te maken fiets ik in de 2 dagen voorafgaand aan de Ride For The Roses 220 km van Berkel en Rodenrijs naar Assen!
 
Zo'n 270 km in totaal...verspreid over 3 dagen...help jij mij om mijn streefbedrag te halen???
Gewoon omdat het kan...nee...omdat het moet!!!!
 

Mijn badges

 

Inschrijving compleet

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

Zelf een eerste donatie gedaan

My Updates

24 april: Uitstel....geen afstel!!!!!

En toen was ie daar: de mail waar ik sinds het uitbreken van de Corona-crisis en alle maatregelen die getroffen werden al een beetje 'bang' voor was, die ik sinds afgelopen dinsdag wel verwachtte maar waarvan ik hoopte dat ie niet zou komen:

De Ride for the Roses 2020 in Assen is uitgesteld tot 2021!!

Voor de duidelijkheid: alle begrip voor de beslissing die de organisatie heeft moeten nemen. Er is gewoon teveel onduidelijkheid of er überhaupt met zoveel mensen zo'n evenement gefietst kan gaan worden eind september.
Maar tegelijkertijd was het krijgen van die mail wel even een echt baalmomentje. Sinds vorig jaar september was ik al bezig met plannen maken:

1) de Ride was toch ook een soort van motivatie om me bijna wekelijks richting de Basicfit te duwen
2) zoals ik gisteren schreef ging het trainen al lekker met al zo'n 250 km in de buitenlucht sinds een maand of 2
3) de route richting Assen zat grofweg in mijn hoofd en de overnachtingsplekken waren geregeld
4) Lieke had er heel veel zin in om met mij mee op expeditie te gaan
5) ik zat in het fijne team WRide4Ed, samen met Judith Maurice, Nicole, Thomas, Lonneke, Toine, Annemieke en Jeroen
6) Ingeborg wilde op zaterdag met mij van Lelystad naar Assen fietsen
7) een van mijn sponsoren, Murielle Mulder wilde zelfs foto's komen maken
8) en last but not least had ik al 1472 euro bij elkaar gesprokkeld dankzij René&Diny, Koen&Pauline, Els&Harrie, Marc&Megs Dee Ge&Duncan, Judith, Hanny&Dik, Martijn, Kristy, Arjan&Silvia&Lennart&Thijmen&Ewoud, Linda&Rene, Caroline, Sofie, Lieke, Albert&Bas, Tuan, Marielle, Anne&Wilhelm, Glyness&Robbie, Nicolette, Ad&Dominique, Jolanda, Nancy, Carola, Floor, Yuunka, Cynthia&Michel&Guus&Giel, Oma, Murielle, Katja, Klaa&Trijn&Ric&Wia, José, Jo&Evelyn, Peter, Puck, Monique, Mandy & Mariska. Een diepe buiging voor jullie allemaal...bijna op de helft van wat ik hoop te bereiken. En voor die tweede helft heb ik dus nog meer dan een jaar voor!

Want JA!!! Volgend jaar ga ik alsnog naar Assen (datum nog onbekend). En ook dan nog steeds op de fiets en dan daar een rondje. En het opgehaalde bedrag blijft staan dus jullie krijgen echt wel dat plekje op mijn rug!
En 27 september dit jaar? Ja, er ontstaan wat ideeën maar daarover later vast meer. In ieder geval wordt er die dag wel degelijk een stuk(je) gefietst. Nog niet met een shirt met namen erop (dat is pas volgend jaar) maar in ieder geval wel wat kilometers. Want ik moet toch blijven "trainen" he. Dus op naar volgend jaar!

En o ja, wil jij nu ook nog in dat illustere rijtje van namen komen te staan? Wil jij helpen om écht de helft van mijn streefbedrag te bereiken of er zelfs overheen te gaan, dan mag dat hè. Want Corona of niet, de versnelling in het onderzoek naar kanker blijft nodig!! Gisteren, vandaag en ook morgen.

En daarom fiets ik...dit jaar ter training en volgend jaar voor het echie....gewoon omdat het kan...NEE...omdat het moet!!!

#RidefortheRoses #WRide4Ed #Assen

4 maart 2020: Aangesloten bij WRide4Ed

 
Vandaag heb ik mij aangesloten bij het team WRide4Ed.
Ed is een oom van Karin en zijn opnieuw-ziek-worden was voor mij juist een van de inspiratiebronnen om mijn idee om van Berkel naar Assen te fietsen concreet te maken...
 
Toen, tijdens zijn uitvaart, de aanwezigen werden opgeroepen om ook mee te fietsen op 27 september was voor mij de keuze heul snel gemaakt...ik sluit mij aan...en samen fietsen we...samen halen we geld op...samen zorgen we voor die versnelling...
 
Gewoon omdat het kan...nee...omdat het moet!!!!

Thank you to my Sponsors

Albert En Bas Ploeger
Donated 100

"Succes"

Els En Harrie Hover
Donated 100

"Auke, jij maakt van deze Ride for the Roses een echte krachtproef. Sterk, héél sterk, is de eenzame fietser, die kromgebogen over het stuur deze krachtproef volbrengt. Jij mag trots zijn op jezelf, omdat jij zoiets bedenkt en ook nog gaat uitvoeren. Wij zijn trots op jou."

Rene En Diny Labordus
Donated 100

"Goed van je! Succes, zowel met de voorbereiding als de dagen zelf"

Duncan, Marc & Magali
Donated 84

"Succes met de training en ride4theroses 💪🏻 Supergoed dat je dit doet 👊🏻"

Carola Van Der Sluis - Van Rooijen
Donated 75

"Zet hem op Auke en geniet van de reis!"

Kristy Suurmeijer Virtual Business Support
Donated 53

"Petje af Auke! Heel veel succes!"

Nicolette De Wit
Donated 53

"Heel veel succes , ik hoop dat je het bedrag haalt, en het fietsen natuurlijk 👍😘"

Koen & Pauline Labordus
Donated 50

"Auke, wat super dat je dit weer gaat doen! Je bent een topper en we hebben veel respect voor hoe jij met alles omgaat. We wensen je heel veel succes! Groetjes van Koen Pauline Xavi & Isa"

Judith Labordus
Donated 50

"Je doet dit niet alleen!"

Peter Kroos
Donated 50

"Hoi Auke, het heeft even geduurt voordat ik kon reageren. Op Facebook kan ik nog een beetje volgen hoe het met jullie gaat. Ik heb nog steeds bewondering voor hoe jullie je door deze moeilijke situatie heenslaan. Het doet mij goed te horen dat het naar omstandigheden goed gaat. Zelf heb ik na een mooie periode SOS International op een vervelende manier moeten verlaten. Het is mij wel gelukt om van deze negatieve tijd iets moois te maken: Www.casamauri.wordpress.com Www.bergenbranding.wordpress.com Nu met het virus in Spanje staan we wel even voor een nieuwe uitdaging. Het bedrijf is verplicht gesloten en de annuleringen vliegen ons om de oren. Hier komen we ook wel doorheen maar is wel de reden van de uitgestelde donatie. Ik hoop dat je de target behaald en wens je veel succes met je nieuwe uitdaging. Sterkte en denk ook een beetje aan jezelf. Groeten, Peter Kroos"

Fam Kruizinga
Donated 50

"Wat super stoer en goed van je! Veel bewondering voor jullie. We hopen dat de ziekte ooit genezen wordt. Sterkte met de mensen die je in gedachte hebt. We hopen op veel genezing. Groetjes Arjan, Silvia, Lennart, Thijmen en Ewoud."

Ad & Dominique
Donated 50

"Als er een wild zwijn over het wildrooster rolt, volgen er meer! Heel veel succes!"

Oma Toos
Donated 50

""Auke, succes met fietsen. Heel goed van jou. Ik ben trots op je, dat je óók aan anderen denkt." Heel veel liefs van oma Toos."

Anne En Wilhelm Antonioli-pruim
Donated 49

"Toi toi toi. Mooi initiatief weer! Op naar die 3000!!!!"

Tuan Tran
Donated 46

Linda Faas
Donated 38

"Je bent een topper Auke, we maken de 600 vol. Succes met de voorbereidingen en op naar die 3000,00"

Evelyn Falkenberg
Donated 30

"hoi Auke, heel veel succes met de voorbereidingen en de tocht zelf eind september. Hopelijk hebben we Corona dan al lang overwonnen en zeggen we: nu kanker nog. Jo en Evelyn Falkenberg"

Caroline Van Rooijen
Donated 28

"Auke, wat een enorm mooi hart heb jij voor andere mensen. Geweldig dat je dit doet en ik steun je graag!"

Katja Van Roij
Donated 27

"Kanjer!"

Sofie Schrover
Donated 27

"Wat mooi dat je dit doet! Super veel succes met voorbereiden en met de actuele tocht!"

Cynthia
Donated 25

"Zeer mooi initiatief! Zet hem op!! Ben trots op jullie :) xxx"

Klaas, Trijn, Ric & Wia
Donated 25

"Succes!"

Marielle Van Wijk
Donated 25

"Wat een prachtig initiatief! Heel veel succes met de voorbereidingen en de actie zelf!"

Glynes Sedney
Donated 25

"Heel veel succes."

J. Jagerman
Donated 25

"Stoer van je"

Mandy Cohenno
Donated 25

"Zet 'm op Auke! Mooie actie van je, op naar je streefbedrag en de finish!!"

Auke Hover
Donated 25

Floor Van Der Burg
Donated 20

"En oh wee, als je em nu niet uit rijdt :-)"

Murielle Mulder
Donated 20

Peter Swart
Donated 20

"Mooi initiatief, Auke! Succes met de voorbereiding."

Nancy
Donated 20

"Succes weer Auke! Als het weer het toelaat, ben ik graag je trainingsmaatje voor Berkel-Gouda vv!"

Mariska De Jong
Donated 19

"Beste Auke, Heel veel succes. Je kunt het. Voor ieder gewerkt jaar 1 euro. Groet, Mariska"

Jolanda Van Engelen
Donated 19

"Succes Auke. Je bent een toppertje!!"

Jose Adema
Donated 15

Martijn
Donated 10

"Auke veel succes"

Yuunka Lau
Donated 10

Anonymous
Donated 10

Puck Zondervan
Donated 10

"Mijn afscheidscadeau aan jou ;) Succes met het inzamelen verder!"

Monique
Donated 10

"Heel veel succes Auke!"

Lieke Van Gerdingen
Donated 10

"Hoi Auke (en Karin), Natuurlijk support ik je! Zet hem op!! Groetjes, Lieke (mama van Jinte en Thijs)"

Anonymous
Donated 10

Tuan Tran
Donated 1

"Om de voortgang erin te houden... :-)"

KWF 

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Voor al die miljoenen levens kan KWF elke dag het verschil maken. Met de blik gericht op de toekomst van kanker, kiezen we voor een nieuwe koers.

Lees meer over KWF