Bart Beeftink

Ride for the Roses

Ik fiets voor...

een versnelling in kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Ik en KWF Kankerbestrijding zijn jou heel erg dankbaar. Hieronder mijn persoonlijke verhaal en motivatie:

Met Pasen stond mijn wereld en die van mijn familie even compleet stil. Na weken van hoofdpijn, een uitvals-verschijnsel van mijn linker hand en met Pasen mijn been, kreeg ik te horen dat ik kanker-uitzaaiingen had. Afkomstig van een melanoom van 16 jaar terug. Na een korte ziekenhuisopname in Goes, mocht ik met de juiste medicijnen naar huis en kon ik de vervolgonderzoeken poliklinisch doorlopen. Door deze uitvals-verschijnselen kon de ziekte zich bij mij niet verder verpreiden dan een tumor in mijn hersenen en bij mijn long (mijn geluk-1). De geplande operatie haalde ik helaas niet. Een kleine week voor deze operatie werd ik met spoed opgenomen in het Meander Amersfoort. Met pijn en moeite de nacht naar zondag doorgekomen, om uiteindelijk op zondagavond in het UMC Utrecht, inmiddels buiten bewustzijn, een spoedoperatie te ondergaan. De operatie werd succesvol uitgevoerd door een standby team Neurochirurgie (mijn geluk-2). Het opgeroepen team heeft op die zondagavond mijn leven gered en  een coma is mij bespaard gebleven. De plek bij de long van 37 mm moest overwonnen worden met immuuntherapie en verdere uitzaaiingen moesten worden voorkomen. Deze therapie is pas 5 jaar met goede resultaten beschikbaar. Als deze ziekte zich bij mij daarvoor had ontwikkeld had ik ws niet meer geleefd (mijn geluk-3) Inmiddels ben ik met de nodige bijwerkingen en een ziekenhuisopname, 3 zware infuus-kuren verder. Ik heb zojuist (28-08) de resultaten van de scans van vorige week gehoord en dat was goed nieuws. 

De 3 zware immuno-kuren lijken aan te zijn geslagen. Gelukkig geen verdere uitzaaiingen geconstateerd (geluk-4-5). De scan-kleuring bij de hersenen is aanzienlijk afgenomen. Deze kleuring kon een indicatie zijn van restcellen of operatieschade. Maar deze kleuring is dus bijna weg. Dan de plek bij de long. Deze is gereduceerd van 37 mm naar 35 mm. Dus nu al 2 mm reductie en dit is exclusief ontstekingsrand, dus de reductie is misschien zelfs groter. Er is besloten om middels bloedonderzoek en fysieke controle mij de komende tijd te monitoren en de immuun therapie (mijn eigen immuunsysteem) zijn verdere werk te laten doen en vooralsnog niet te opereren. De witte bloedlichaampjes lijken het gat in het immuunsysteem te hebben gevonden en de gemuteerde cellen weer aan te kunnen vallen. Omdat bij opereren, de deur naar eventuele vervolg immuun-therapie en chemo, dan ook even dicht gaat, is opereren nu niet verstandig. Over 3 maanden volgt dan weer een pet-scan. Indien controles of scans duidelijk maken dat immuuntherapie zijn werk onvoldoende doet / doorwerkt, is vervolg immuun (lichte variant) een optie. Ook opereren en chemo is allemaal nog mogelijk ... maar zover laat ik dit niet komen, want ik ben vastbesloten dit te overwinnen met immuun-therapie. 

De medische wetenschap en onderzoeken zijn op dit moment (nog) niet zo ver dat er voor iedereen met (melanoom)kanker een genezende behandeling mogelijk is. Door onderzoek en ontwikkeling is er sinds 5 jaar voor melanoomkanker wel immuun-therapie voor handen, die levensverlengend kan werken. Het slagingspercentage hiervoor is 60-70%. Dit wil meteen zeggen dat wanneer de behandeling niet aan slaat, men nog maar kort te leven heeft. Opereren, Chemo en bestraling zijn nog steeds therapie-onderdelen die kunnnen (en voor sommige moeten) worden ingezet. Dit is mede de reden waarom ik heb besloten om met een paar vrienden op 15 september deel te nemen aan de "Ride For the Roses". Het startpunt van deze fietstocht is in Goes, daar waar met Pasen de diagnose werd gesteld en voor mij de Rollercoaster begon. Er moet meer geld binnenkomen voor onderzoek naar (melanoom)kanker. Het percentage voor het aanslaan van een behandeling moet hoger worden. En levensverlengend moet voor iedereen worden omgebogen naar genezend!

Hopelijk willen jullie middels een financieel steentje (keitje) een bijdrage leveren aan onze sponsorrit. Laat ook even weten als je met team 't Keitje wil deelnemen aan deze tocht.

Groetjes Bart 💪🍀  

 

Mijn badges

 

Ik heb me ingeschreven

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

My Updates

Storytelling Poetry Pop 2019

Thank you to my Sponsors

Dolly Bannenberg
Donated 53

"Mooie actie, heel succes."

Theo En Irene Beeftink
Donated 50

"Goede aktie! Heel veel succes!! Liefs pa en ma"

Don Blankenstein
Donated 50

"Held"

Henk Van Der Hart
Donated 28

"Succes Bart!"

Jos Grubben
Donated 28

"Hoi Bart, wij wensen jou op 15-9 heel veel succes en plezier tijdens de fietstocht. Een goed initiatief en wij bewonderen jou deelname na een zware periode, die je nu achter de rug hebt. Groeten vanuit Limburg!!"

F. Eisenburger
Donated 28

Lonneke Paijens
Donated 28

"Succes Bart, zet ‘m op!"

Bart Beeftink
Donated 28

Ingrid Eisenburger
Donated 25

Ron Den Ouden
Donated 25

"Bart wat een Kei, Kerel, Voorbeeld en Inspirator ben je!"

Fam. Petrusma
Donated 25

Jeroen, Marleen En Dante
Donated 25

"You can do it! 🍀 Succes, een mooie rit gewenst!"

Claudia Van Laar
Donated 20

Irene Koppejan
Donated 20

"Veel succes!"

Henri S
Donated 20

"Succes!"

Anonymous
Donated 20

"Succes Bart!!!!"

Anonymous
Donated 19

"Wat weer een prachtig initiatief en wederom een prachtig geschreven verhaal Bart ( moet je iets mee doen 😉) zo trots op jou/jullie hoe jullie je doorheen fietsen op weg nr die Top nr die overwinning! Voor minder dan goud gaan we niet! YouGoBart 💪🏼 Love jullie ❤️❤️"

Mieke Verweij
Donated 15

"Succes Bart!"

Sofie
Donated 13

"Zet 'm op!"

Jacinta Beeftink
Donated 12

"You go Bart!!"

Anonymous
Donated 12

Tom Van Der Laan
Donated 12

Ghislaine Bannenberg
Donated 10

"Wat fijn om te lezen dat jullie gisteren goed bericht gekregen hebben Bart. Natuurlijk doneren we allebei mee. Heeel veel succes. X Ghislaine"

Rob Van Engelen
Donated 10

"Beste Bart, ik ben de vriend van Ghislaine. Zij is de nicht van Francie. Ik maak helaas op dit moment hetzelfde ziekteproces door; metastase melanoomkanker. Ik heb ook de sportieve uitdaging gezocht, om zoveel mogelijk donaties binnen te halen. Super actie van jou!! Sterkte en succes met jouw Ride. Stay Strong💪🏻"

Greet Veldhuizen
Donated 10

"Heel veel succes en een heel goed herstel."

Marianne Bannenberg
Donated 10

"Bart en Francy heel veel sterkte de komende tijd."

Susan De Best
Donated 10

"Bart, je bent een topper! Heel veel succes😀"

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Lees meer over KWF