Eddie Bogaert

Ride for the Roses - Vrijwilliger

in 2018 overleden zus Dorthi

In 2018 stierf mijn lieve zus Dorthi op 59-jarige leeftijd. Exact 5 weken na de diagnose kanker verruilde zij het tijdige in het eeuwige. Het verdriet dendert door tot in 2019 en waarschijnlijk nog lang daarna. In 2019 gaat mijn familie voor de eerste keer meedoen aan de DELTA Ride for the Roses in Terneuzen als nagedachtenis aan een bijzonder lief mens. 

 

Mijn badges

 

Ik heb me ingeschreven

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

Top 100 behaald

My Updates

Zal ik genezen?

Bijna 2 jaar geleden had ik een recidive van prostaatkanker. Tijdens een bezoek aan de Erasmus Universiteit zag de wereld er somber uit. “We kunnen nog een keer bestralen of we kunnen de prostaat alsnog proberen te verwijderen, maar beide opties zullen veel schade toebrengen aan omliggende organen”, was de conclusie in Rotterdam. Via-via kwam ik in het UMC Utrecht terecht waar men in het kader van een wetenschappelijk onderzoek bezig was een nieuwe methode te ontwikkelen voor recidive-zaken betreffende prostaatkanker. 

De forse behandeling (één forse intensieve bestraling) in mei 2017, leek succesvol. Totdat de PSA waarden opnieuw opliepen. Van 1.1 na de behandeling naar 1.5 en vervolgens via 1.8, 2.2 naar 2.6 en ten slotte 4.0. De behandelende artsen hielden rekening met een veel voorkomende zogenaamde “bounce”, zijnde een langdurige, hevige reactie op de heel intensieve manier van bestralen. Maar de voortdurende stijging moest wel eens stoppen.....anders zou de behandeling niet als een succes worden gezien. Dat terwijl de nieuwe methodiek in algemene zin een groot succes leek te gaan worden, met vooral veel geslaagde behandelingen. 

Het is vrijdag 8 februari als ik de uitslag van de meest recente meting verneem. De PSA waarde is voor de eerste keer in vier jaar tijd gezakt, van 4.0 naar 3.3. Het zou zomaar eens het einde van de bounce kunnen zijn. De mogelijkheid dat de behandeling succesvol is geweest en dat ik kan genezen is plotseling weer helemaal actueel..!! Na twee jaar spanning door de doorlopend stijgende waarden, lijkt alles weer mogelijk! 

Vraag mij dus niet naar de waarde van wetenschappelijk onderzoek, het zou straks zomaar kunnen dat ik er mijn genezing aan te danken heb....!! 

Toost op een afscheid

Mijn zus Dorthi was een lieve, maffe meid. Een dame met het hart op de tong. recht voor zijn raap!
Kort voor ze stierf was ik samen met mijn andere zussen Ingrid (rechts) en Chantal in het ziekenhuis. Dorthi zou heel snel sterven, als de verpleegster vraagt wat ze nog voor Dorthi kan betekenen. Mijn maffe zus vroeg om vier glazen en een fles wijn. Ze wilde een laatste glas met ons drinken en een toost uitbrengen op een weerzien!
Dat deden we (foto) en ondanks het feit dat de wijn voor Dorthi niet lekker was vanwege al het medicijngebruik, werd het een moment met een gouden randje. Wat een prachtig, bewust afscheid. En wat een courage. Dorthi leerde me niet bang te zijn van de dood en die met open vizier te benaderen. Wat deed ze ook dit krachtig, een top wijf!

Nog dikwijls denk ik terug aan die dag, aan dat afscheid. In mijn hart gegrift. 

Thank you to my Sponsors

Joop Van Der Laan
Donated 28

"Succes Eddie, we weten waar we het voor doen!"

Sanne Van Nuffelen
Donated 28

"Hopelijk haal je jouw streefbedrag!"

Roy, Marjolein En De Kids Bogaert
Donated 25

"Gefeliciteerd met je verjaardag!"

Ciske O Ciske
Donated 25

"Van harte Eddie, geniet van het leven"

Anonymous
Donated 25

"Bewondering voor je energie! Proficiat met je 68e!"

A Roovers
Donated 19

"Zet ‘m op Eddie!!!!"

Chantal Bogaert
Donated 15

"voor ons lieve zusje dorthi en alle inzet die mijn broer Eddy levert aan KWF"

Ilse Mol
Donated 12

Carin Roovers
Donated 12

"Go for it, Eddy!"

José Van Der Kelen
Donated 10

"Eddie als steuntje in de rug voor jou en voor allen die zo hard hulp en onderzoek nodig hebben..😍😍"

Etappe Commerce
Donated 10

Theo Schouwenaar
Donated 10

"Mooi gebaar Eddie."

Frans Voet
Donated 5

"Eddie, een kleine donatie voor jou en je zus, heel veel sterkte en succes met de Ride. Ik fiets zelf ook mee en heb ook een donatie mogelijkheid om mijn doel te ondersteunen voor mijn overleden schoonvader, schoonzus en onlangs overleden jongere broer, allen zijn aan kanker overleden."

Zlm Verzekeringen
Donated 5

"Petje af voor hoe jij je weet in te zetten voor KWF Kankerbestrijding. Heel veel succes met de voorbereidingen. Hartelijke groet van iedereen bij ZLM!"

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Lees meer over KWF