Hans Rothuis

Ride for the Roses

2018: Alp d Huez; 2019: Ride for the Roses

Vorig jaar fietste ik de Alp d Huez voor het KWF. Dit jaar ben ik geconfronteerd met de ziekte van mijn broer en schoondochter. Beiden veel te jong, dus dit jaar fiets ik mee met de Ride for the Roses. 15 september fiets ik 100 km voor hen en jullie kunnen me daarbij helpen door een donatie over te maken aan het KWF. Ik ben jullie daar heel dankbaar voor. 

Mijn badges

 

Ik heb me ingeschreven

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

My Updates

Laatste trainings rondje.

Vanmiddag heb ik mijn  laatste trainings rondje gedaan, op en neer naar Wolphaartsdijk,             ( ongeveer 42 km.), waar mijn schoonzusje een camcorder op mijn fiets heeft gemonteerd zodat ik zondag ook wat opnames kan maken. Op de foto lijkt het of ik er echt klaar voor ben, maar de twijfels besluipen mij soms nog wel. Op de heenweg, vanmiddag kon ik niet harder dan 15 km/h. Heb toen heel veel moeten geven, dat ik terug tegen de 50 km/h aanzat maakt natuurlijk veel goed. Fietsen blijft voor mij een relatief gebeuren, soms kan ik niet harder dan 10 km/h, soms ga ik harder dan 50 km/h. Nou ja, zondag zal het elkaar dusdanig moeten compenseren dat ik de 100 km uiteindelijk binnen 4 moet kunnen halen. Ik zie wel, meer dan mijn uiterste best kan ik niet doen, maar ik ga er wel 100% voor.

Ook ben ik blij dat ik nu mijn shirt heb met daarop de namen van degene waar ik voor rij. Zaterdag nog even mijn startbewijs ophalen want bij de verwerking van mjn gegevens was iets misgegaan. Ik wens iedereen voor a.s. zondag een hele fijne en ook bijzondere dag toe. Dit is waar ik het hele seizoen voor heb getraind. 

Hans Rothuis.

 

De laatste trainings kilometers.

Eigenlijk  wilde ik vandaag de 100 km nog eens rijden maar helaas, door andere afspraken is dit er niet meer van gekomen. Dus maar een korte rit gemaakt, 30 km hoog tempo. Gemiddelde ongeveer 30 km/h. Maar goed er stond ook bijna geen wind.

Tevens heb ik vandaag mijn T-shirt van the ride for de roses laten bedrukken, met daarop de namen Arjo en Angela, waar ik voor rij. 

              ik fiets voor

              Arjo en

              Angela

Ook het bedrijfje die de namen erop zet wil ik nog bedanken omdat ze dit doen voor slechts 5 euro, ( inkoopprijs dus). Morgen nog een kort rondje en donderdag ook, nou dan moet het maar kunnen, hoop ik. Maar ik verheug me er ook heel erg op, want ik geloof dat het ook een hele mooie en bijzondere dag gaat worden.

100 km hoog tempo naar het hopice.

Afgelopen donderdag ben ik weer naar het hospice in Zuid Bijerland gereden. De heenweg lekker met de wind in de rug, dus ook met een hoog gemiddelde. 50 km in 1 uur en 3 kwartier. Terug werd dat een ander verhaal, harde wind tegen maar toch binnen 2 uur gehaald. D.w.z. de totale 100 km binnen 3 uur en 3 kwartier, afgezien van een stop bij het hospice heb ik verder dus geen pauze genomen. Al met al gaat dit de goede kant uit. Nog heel even doorzetten en 15 september moet kunnen lukken.

Hoe het met Angela is, hoef ik niet te zeggen, de foto zegt genoeg.

Training ride for the roses.

Zoals je hierboven kunt zien heb ik vanmiddag een rondje Schouwen gedaan. Maar ons mooie eiland is toch best wel groot. De route welke ik heb gereden was ongeveer 84 km. Ik had ook een mailtje gestuurd naar de organisatie met de vraag of 100 km binnen 4 uur niet wat kort was, nou het antwoord daarop was dat iedereen gewoon een gemiddelde van 25 km/u moet kunnen halen. Daar ben ik dus vandaag op gaan trainen. Ik zat op een gemiddelde van 24,60 km/u. Dus nog even doortrainen. Alleen heb ik wel wat pauzes genomen en eigenlijk is dat niet de bedoeling want het grote peleton neemt op de 15de september ook geen pauzes. Nog genoeg te doen dacht ik zo.

Mijn broer, waar ik voor rij samen met An, heeft onlangs zijn vierde chemo gehad. Momenteel is hij daar erg beroerd van, wat natuurlijk begrijpelijk is. Ik hoop maar dat het nu wel iets opleverd, want de vorige leverde helaas niet het gewenste resultaat op. Mijn gedachten zijn bij hem, vooral ook als ik niet meer kan tijdens het fietsen en dan toch doorzet.

 

 

 

De Theo Schouwenaar route.

 Gisteren heb ik de Theo Schouwenaar route gefietst. Dit viel alles behalve mee, er stond een windkracht 5 boven zee, dus ook op ons eiland hier. Als ik zo de site van de ride bekijk, starten ze om 10.00 en sluiten ze om 14.00. Dat betekend dus dat ik 100 km moet afleggen binnen 4 uur ongeacht de weeromstandigheden. Gisteren heb ik er 6 uur over gedaan en echt niet zoveel pauze genomen, dus dat gaat nog wat worden. 

trainings vakantie juli-augustus 2019.

Van half juli tot half augustus zijn we een 4 weken op vakantie geweest op de Veluwe. Mijn fiets achterop meegenomen met de bedoeling daar veel te fietsen en te trainen voor the ride in september. Tijdens de hittegolf met temperaturen van 40+ heb ik daar heerlijk gereden. Het zijn namelijk drukke fietspaden door de mooie natuurgebieden daar maar toen het zo vreselijk heet was, was het uitgestorven. Prima voor mij dus om te fietsen, alleen zorgen voor genoeg water onderweg. Daarnaast heb ik ook tochten gemaakt door de Betuwe, de Wageningseberg, Grebbeberg en de heuvelrug bij Arnhem, Oosterbeek. Dit was een hele andere manier van fietsen  dan als ik gewend ben in Zeeland, hier heb je alleen veel wind en daar heel veel heuvels, dus vaak in het lichtste verzet moeten rijden.Nu we weer terug zijn hoop ik gauw op wat beter weer zodat ik verder kan met trainen hier, hoewel ik in principe onder alle condities moet kunnen rijden.

Mijn broer, waar ik naast Angela voor rij, hebben we natuurlijk ook een aantal keer bezocht en als ik zie wat die rot ziekte met mijn altijd zo sterke broer heeft gedaan, ga ik steeds met meer en meer motivatie rijden.

trainings voortgang.

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik vandaag eens helemaal rondom mijn eiland zou gaan fietsen, maar daar ben ik toch wat te laat voor weggegaan en ik kwam er ook achter dat Schouwen wat groter is als ik me had voorgesteld. Ook het weer zat niet zo mee, niet dat het koud was of een harde wind stond...... maar steeds die druilige motregen, dat is gewoon niet zo leuk om te fietsen. In ieder geval heb ik vandaag stevig aan mijn conditie gewerkt. Twee uur non stop in hoor tempo gereden, toen kreeg ik een hypo, dus snel maar even wat eten. Dat was in Brouwershaven, op dat moment heb ik ook maar besloten om terug te gaan naar Zierikzee en niet verder te fietsen. Dit was toch ook wel zo'n 70 km wat ik heb afgelegd vandaag. Omdat het me niet duidelijk was of de 100 km gereden kan worden in september, heb ik de organisatie maar even gebeld. Deze vertelde dat er dus wel een 100 km is en geen 120km, die is dit voorjaar al in Zeeuws Vlaanderen gereden. Nou goed, maar toch, helemaal duidelijk vind ik dat niet terug op de site. Vrijdag wil ik proberen, mits het een beetje goed weer is de hele route te rijden van de 100km zoals die op de site van de organisatie staat.

Noordelijk deel/

Vanmiddag heb ik het noordelijk deel van de route van the ride for roses eens gereden. Het eerste stuk was toch ook weer best wel pittig. Als er voor de rest van het land maar een matig windje van 3 beaufort staat, is dat aan de kust altijd wat meer. Er stond een noordwestelijke wind op de kop van de eilanden die zeker een dikke 4 was.Toch was dit op zich goed te doen, omdat ik in het begin nog redelijk fit ben en dan het zwaarste stuk krijg, terwijl ik op Noord Beveland voor een groot deel de wind mee had. Even gerust op de kering, daar extra water ingeslagen en vervolgens naar Colijnsplaat gereden, daar nog even gepauzeerd, en zo weer terug naar huis. Een rit van ongeveer drie en een half uur fietsen, dat ik er langer over deed kwam natuurlijk omdat ik ook wel even wilde pauzeren onderweg.

An heeft een zware dag gehad, vandaag in het hospice. Keer op keer wordt ze geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Laten we allen ons best doen om deze ziekte de wereld uit te helpen, wij, ( al de rijders welke meedoen aan the ride), om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen en alle onderzoekers, artsen en specialisten, om dit geld zo goed mogelijk te besteden aan onderzoek. 

Toch een nieuw streefbedrag........

Ik had met mezelf afgesproken het niet meer te doen, maar toch als ik nu zie dat er 641 euro binnen is................ toch maar weer mijn streefbedrag opgehoogd, dit keer naar 600 euro !

Nu op naar de 1000 ? Hahaha... ;-)  Nee, dat zal wel niet lukken. Hoe dan ook, ik ben zo vreselijk blij met de resultaten, alleen gaat het voor mij waarschijnlijk wat zwaarder worden als voorzien. Dit omdat de 100 km eruit is gehaald. Het wordt dus de 120 km rijden want 80 km is mijn eer te na. Ook ik mag wel wat doen voor alles wat mijn lieve sponsors hebben gegeven.

Vanavond heb ik alleen een kort rondje in de buurt van Zierikzee gedaan. Vrijdag wil ik de noordelijke route gaan fietsen van de ride en voor onze vakantie de hele rit eens doen.

 

Zuidelijk deel ride for the roses.

Omdat de route van de ride for the roses al vaststaat, heb ik vandaag het zuidelijk deel ervan verkent. Dat was van Zierikzee naar Goes en zo verder richting de Westerschelde, vervolgens naar het kanaal door zuid Beveland. Omdat ik het gebied niet ken moest ik wel erg vaak stoppen om weer op de kaart te kijken waar ik was en hoe ik verder moest gaan, en ook weer het water tekort onderschat. Uiteindelijk in het mooie dorpje Wemeldinge terecht gekomen en van daaruit weer terug via noord Beveland naar huis. Al met al toch weer zo'n 5 uur in het zadel gezeten, iets wat ik niet had verwacht. Maar goed, het was een goeie training en ook zeker een mooie rit. Wat tegenzat was toch wel de wind, het was zeker geen 3 maar op de open vlaktes al gauw een dikke 4. 

Voor An, mijn stiefschoondochter, waar ik voor rij wordt het met de dag moeilijker, dat geldt eveneens voor mijn lieve broer. Ik kan alleen maar mijn best doen en alles uit mezelf te halen maar bij iedere slag van de pedalen denk ik aan ze. laten we toch alsjeblieft zoveel mogelijk geld binnenhalen zodat niemand meer hoeft te overlijden aan deze smerige ziekte.

De magische grens is bereikt !

Eergisteren heb ik de voor mij magische grens van 500 euro bereikt. Hierbij wil ik alle donateurs nogmaals vreselijk bedanken voor hun giften. Ik ga mijn best ervoor doen !

Momenteel staat mijn bedrag alweer op 584 euro, zo fantastisch. Nu moet ik het nog gaan waarmaken.Zelf denk ik dat het wel gaat lukken. Gisteren heb ik bij tropische temperaturen van boven de 30 graden een rondje Veerse meer gefietst. Op zich viel het langs het water nog wel mee daar was het nog redelijk te doen door de koelte die uit het water opstijgt. Alleen mijn eigen water verbruik lag zeker drie keer zo hoog als normaal en dat heb ik niet goed ingeschat. Vanuit Zierikzee ben ik eerst naar Neeltje Jans op de kering gereden, daar gepauzeerd en water bijgevuld. Vervolgens in een keer via Veere naar Wolphaartsdijk gereden. Een stuk waar ik geen water heb kunnen bijvullen. Met vreselijke dorst kwam ik aan op de camping daar, waar mijn jongste broer stond, gelijk 2 liter water gedronken.Dit stuk was echt heel erg afzien, toch hoort zoiets er voor mij ook bij. Ik kan de pijn niet voelen van mijn oudste broer en stiefschoondochter, de mensen waar ik voor rij. Juist daarom mag ik ook wel wat afzien tijdens de training. Alleen hoefde ik 's avonds even geen vlees meer vanwege alle vliegjes die ik naar binnen heb gekregen.

Vreselijk blij met de resultaten.

Bij deze wil ik iedereen nogmaals heel erg bedanken voor de steun tot zover. Ik ben ongelofelijk blij met het opgehaalde bedrag tot nu toe. In het verleden heb ik een aantal keer mijn streefbedrag bijgesteld , en ja, ook nu weer gedaan, dit omdat ik zo graag die magische grens van 500 wil halen. 

Dus, nogmaals, alle supporters, ontzettend bedankt !

Vandaag was het te warm om ver te fietsen maar morgen hoop ik dat het wat afgekoeld is en dan weer lekker verder trainen. Op zich weet ik al dat de 100 km haalbaar is voor me , maar toch, lekker vooraan blijven in de kopgroep straks is ook leuk.

Trainings voortgang

Vandaag heb ik voor het eerst de 100 km gereden, dat was naar het hospice waar An ligt, degene waar ik voor rij samen met mijn broer, en weer terug. Ik moet zeggen dat het me nog wel meeviel ook maar de condities waren ook prima om te fietsen. Niet te warm en niet te koud, een matig windje, kortom ideaal weer. Momenteel probeer ik te trainen om zo lang mogelijk in het zadel te blijven zitten, dus niet op kracht en snelheid maar duur.Vanmiddag ben ik om 15.00 uit Zierikzee vertrokken en vanavond om 21.00 was ik weer thuis, dat wil niet zeggen dat ik zes uur in het zadel heb gezeten, ik ben ook een poos bij het hospice geleven en daarnaast ook onderweg genoeg pauzes genomen. Netto heb ik niet meer dan vier en een half gefietst. Maandag ga ik misschien eens de route van "the ride of the roses " fietsen, want deze is al bekend.

Training

Prima weer vandaag , dus ben ik naar 's Heer Arendskerke gereden. Lekker stuk met de wind mee, maar ja, de ene kant op met de wind mee, is vaak terug met de wind tegen. Zo ging het vandaag dus ook. In feite stond er niet eens zoveel wind maar boven het water dus wel, dat was echt door pezen op de Zeelandbrug.

Weekendje weg.

Afgelopen weekend zijn we naar mijn broer geweest, degene waar ik de "ride for the roses"voor fiets. Natuurlijk heb ik ook mijn fiets meegenomen om eens de Dikkenberg te fietsen. Als kind vond ik het vreselijk zwaar om die heuvel te fietsen en moest ook vaak afstappen. Prettig nu om te merken dat ik het nu totaal niet zwaar vond. De Schouwse winden zijn zwaarder om tegen in te ploegen.

traings voortgang 1

vandaag eindelijk weer eens goed weer gehad, dus vanmiddag een lekker stuk gereden. De kop van Schouwen gedaan, een kleine 50 km. Ondanks de drukte op deze eerste pinksterdag.Laatste stuk er lekker alles uitgehaald en mijn benen laten branden van de spierpijn, maar juist dat hoort erbij, op het moment dat ik niet meer kan, toch doorgaan met in mijn achterhoofd wat mijn broer wel niet moet voelen van de pijn, door deze vreselijke ziekte. Deze week, als het weer een beetje goed blijft, hoop ik voor het eerst de 100 km eens te doen. Een rit op en neer naar het hospice waar An ligt. 

Streefbedrag opgehoogd......

Nog maar amper 24 uur is mijn pagina actief en nu al over de helft van mijn oorsponkelijke streefbedrag......... dus ........ mijn streefbedrag met 100 euro opgehoogd.

Voor mij is het nu wachten tot het weer iets beter wordt zodat ik verder kan met mijn training.

Thank you to my Sponsors

Anonymous
Donated 75

"✔️✔️✔️✔️✔️✔️👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻"

Frank Rothuis
Donated 53

Adrie Brouwer
Donated 50

"Groeten en tot gauw"

Hannie Visser
Donated 50

Carla
Donated 40

"Succes"

Jasper Van Der Wilt
Donated 40

"Hoi Hans, namens mij en Denise een mooie donatie!"

Anonymous
Donated 28

Gonda Rothuis-den Dekker
Donated 25

"Zo trots op mijn lief. Je gaat dit volbrengen."

Veerle Rothuis
Donated 25

Karin
Donated 21

"Toitoitoi!"

Wouter Overbosch
Donated 20

"Succes buurman."

Bouwkundig Buro Jan Jonker
Donated 20

"Dat wordt de dood of de gladiolen Hans voor dit prachtige doel. We hebben er alle vertrouwen in dat het de gladiolen worden. Heel veel succes!"

Daan Kemperman
Donated 20

"Held! Gas erop ouwe! Big ups!"

Angela Van Ekelenburg
Donated 20

"Op de valreep!!!!! Ben zo trots op jou en wat je allemaal doet!!!! Lieve hans"

Tatjana Schut
Donated 20

"Succes!!"

Anonymous
Donated 19

Anonymous
Donated 15

Petra Leemereise
Donated 15

Daniëlle De Graaf
Donated 15

Eline
Donated 15

"Topper !!"

Hans Rothuis
Donated 12

Karin Vos
Donated 10

"Succes!!"

Anonymous
Donated 10

Nienke Rothuis
Donated 10

Sanne Kostense
Donated 10

"Heel veel succes! Een prachtig doel!"

Toby Meijboom
Donated 10

"Mooi Hans, succes!"

Ricardo Witteveen
Donated 10

"Mooi initiatief, heel veel succes alvast!"

Natascha Van Brummen
Donated 10

Ad Van Der Werf
Donated 10

"Prima actie Hans."

Anonymous
Donated 10

Wendy Van Der Werf
Donated 10

"heel veel succes met de kilometers."

Renny Vercruysse
Donated 10

"Goed van jou . Zet hem op gr Renny"

Jacqueline Den D
Donated 10

Vincent Ter Horst
Donated 7

Anonymous
Donated 7

Piet Grutjes
Donated 6

Angela Van Ekelenburg
Donated 5

"Doe hè best ben zo trots op je"

Anonymous
Donated 5

Anonymous
Donated 5

Hanneke Zuidgeest
Donated 5

"Succes!"

Dave Jelier
Donated 5

"Heel veel succes van ons Hans en super dat je je voor dit doel inzet!! Dave & Rosanne"

Anonymous
Donated 5

Anonymous
Donated 5

Angela Van Ekelenburg
Donated 4

"Trots op jou"

Anonymous
Donated 3

Mieke De Vlieger
Donated 3

"Je bent een topper hans!!!"

Anonymous
Donated 2

Anonymous
Donated 2

Anonymous
Donated 2

Anonymous
Donated 2

Neeltje Jans Jans
Donated 2

Anonymous
Donated 2

Angela Van Ekelenburg
Donated 2

Hans Rothuis
Donated 2

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Lees meer over KWF