Ilse Moerkerk

Ik fiets

25km

.

Voor het leven!

De dag van de Ride for the Roses, 1 oktober, is het precies 4 jaar geleden dat ik mijn been verloor aan botkanker. Er is in deze afgelopen jaren veel gebeurd. Heel veel. Ik heb keihard gewerkt om te komen, daar waar ik nu sta. Ik heb de nodige ups & downs gehad, maar er zijn ook veel mooie dingen op mijn pad gekomen. Zo mocht ik onlangs mijn verhaal delen in de tv-show van het KWF 'Voor het leven'. Heel mooi en bijzonder om een inspiratie te mogen zijn voor het immens grote kunstwerk van Judith de Leeuw, dat onze kankerverhalen symboliseert.

Ook de Ride heeft veel voor mij betekend, het was mijn houvast in moeilijke tijden. Een stip aan de horizon. Een fysiek doel om naar toe te werken. Ook nu het goed gaat sta ik, samen met team Ilse's angels, aan de start en zullen we kilometers fietsen om geld op te halen. Geld dat noodzakelijk is voor meer en versneld kankeronderzoek, omdat iedereen een morgen verdient.

In 2014 kreeg ik voor de eerste keer de diagnose botkanker. Ik was bang om dood te gaan. Het leven schoot aan me voorbij. De bottumor in mijn heup is operatief verwijderd en vervangen door een inwendige prothese. Net toen ik alles weer op de rit had kwam het in 2017 terug. De behandelingen die toen volgden bleken niet afdoende, want in 2018 kreeg ik voor de derde keer slecht nieuws. Mijn been amputeren was de enige mogelijkheid om de kans op overleven te vergroten. 

Gelukkig kreeg ik een tweede kans en die pak ik met beide handen aan. Alles is vanzelfsprekend, totdat dat niet meer zo is. Ik bruis van de levenslust en heb mezelf beloofd het beste uit mijn eenbenige leven te halen. 

Wat ik wil meegeven aan mensen die in een dergelijk proces zitten is; leef met de dag. Kijk niet te ver vooruit en vertrouw op je veerkracht. Door kleine stapjes te zetten, kom je ook verder. Doelen stellen helpt, net als mijlpalen vieren. Hang lichtjes op (of laat het doen) in de donkere tunnel en weet dat je sterker bent dan je denkt. Dat is tevens de titel van mijn blog. Nieuwsgierig? Neem gerust eens een kijkje op: https://www.ilsemoerkerk.nl/ 

Wil je mij en mijn team steunen? Elke donatie, groot of klein, is meer dan welkom! 

Liefs, Ilse

Mijn badges

 

Inschrijving compleet

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

Zelf een eerste donatie gedaan

Thank you to my Sponsors

Manja Van Hooijdonk
Donated 100

"Lieve zus, jij bent een ongelofelijke kanjer. Ik had me geen betere, mooiere, inspirerendere en liefdevollere zus kunnen wensen. Mede dankzij mijn recent overleden lieve vriend Wim Rijken, een grotere donatie dit jaar. Met alle liefde fiets ik weer met je mee dit jaar. We gaan er samen weer een onvergetelijke dag van maken. Liefs, Manja"

Anonymous
Donated 27

"Dag Ilse, We kennen elkaar niet. maar een donatie voor jou goede doel. Waar ik tweezijdig mee van doen heb. Enkele weken geleden heb ik zelf een amputatie ondergaan na veel ellende en ok’s na een ongeluk 4 jaar geleden (maar ik denk dat ik niet mag mopperen want is een knie-ex) Ik volg dan ook een tijd jouw blog en wat straal jij een positivisme en kracht uit! Daarnaast zoals zo veel ook dichtbij de gevolgen van kanker gezien bij mijn zus en vader, dus natuurlijk ondersteun ik het doel van harte. Ga door met al het mooie werk dat je verricht. Groetjes, Maaike"

Frans Elshof
Donated 27

"Veel succes! 👊"