Joeri Turk

Ride for the Roses

My Activity Tracking

1,088
kms

My target 1500kms

Ik fiets voor...

alle dierbaren die te maken hebben of hadden met kanker, om hen een hart onder de riem te steken, om geld in te zamelen voor de bestrijding van deze rotziekte, maar ook omdat het een machtig mooi evenement is dat mooie momenten maar ook kippevel oplevert. 

Mijn eigen verhaal: 
Eind 2004 kreeg mijn moeder te horen dat ze dikke darmkanker had in een vrij vergevorderd stadium. In diezelfde periode bleek haar oudste zus een zeer agressieve vorm van kanker te hebben. Anderhalve maand later, en enkele dagen voor haar eigen operatie, heeft mijn moeder afscheid moeten nemen van haar overleden zus. Een ingrijpende periode volgde, een periode die je van verhalen wel kent, maar hoopt zelf nooit mee te hoeven maken. 
De operatie en de daarop volgende chemokuren sloegen goed aan, wat maakte dat zij zelf aanwezig kon zijn bij de eerste Ride for the roses die ik reed (die van Westland, september 2005). Naast het genieten van deze tocht, ook vele kippenvelmomenten gehad die dag, en een finish die me altijd bij zal blijven. 

Een jaar later heb ik de Ride opnieuw gereden, ditmaal in Utrecht, en met mijn broer. Onze moeder was er helaas niet meer bij, ze verloor na een moedige strijd van die rotziekte, zo'n half jaar eerder. En helaas zijn er sindsdien wel meer mensen in de nabije omgeving aan diezelfde ziekte overleden, of hebben er in ieder geval mee te maken gekregen. 

Inmiddels heb ik de 100km-tocht zeven keer gereden. Iedere keer opnieuw is het een belevenis, iedere keer weer kippenvel, iedere keer weer verschillende emoties bij de finish. Aan de ene kant een gevoel van triomf, aan de andere kant ook verdriet vanwege de mensen die dit niet meer kunnen meemaken. Dit jaar doe ik weer mee, om hen te herdenken, en om ook mijn (kleine) steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. 

Mijn badges

 

Ik heb me ingeschreven

Donateurs bedankt

Foto's toegevoegd

Zelf een eerste donatie gedaan

pagina gedeeld op social

Emails verstuurd

De kop is eraf met meer dan €10

Vijf donaties ontvangen

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

De Kopgroep behaald met meer dan €1.000

Top 100 behaald

Spurtbom al 5 jaar rider

Thank you to my Sponsors

Henk En Cissie Van Olst
Donated 100

"Lieve Joeri, we hebben het volste vertrouwen erin dat je de tocht glansrijk uitrijdt! Daarom hebben we alle kilometers gedoneerd. Go for it! Maar vooral: geniet er ook van! Toi toi toi, Henk en Cissie"

Remi Turk-harteveld
Donated 51

"We zijn trots op je! En ik neem aan dat je komende maand met preventief gips loopt? ;p"

Yolanda
Donated 50

"Succes"

Nynke Rosine Nieuwdam
Donated 25

"Dit jaar gaat het goed komen Joeri. Go go go!"

Rien Verseveld
Donated 25

"In gedachtenis aan Truus en uit respect voor jouw prestatie, hartelijke groet van Aline en Rien"

Sasja Zorg
Donated 20

Nicoline Leenart
Donated 15

"Succes Joeri Turk. Go for it!"

Anonymous
Donated 14

"Mooi initiatief collega. Heel veel succes en sterkte met de rit. Afgelopen 14 juli alweer 2 jaar geleden dat mijn moeder overleden is. Helaas herkenbare verhalen over deze rotziekte."

Maarten Meijboom
Donated 12

"Joeri, Heel veel succes!"

Sherita Bhoelai
Donated 12

"Joeri, zet hem op! Heel veel succes."

Rianne De Wit
Donated 12

"Joeri, wat een goed initiatief! Heel veel succes :)"

Anonymous
Donated 10

Kees Seip
Donated 10

"Prachtig initiatief Joeri. Succes!"

Peter Nguyen
Donated 10

"Succes man"

Auke Van Der Velde
Donated 10

"Veel Succes Joeri !"

Hans Bak
Donated 5

Esther Van Bellen
Donated 5

"Wat een mooi initiatief Joeri! Zet hem op 15 september!"

Stefan Geuke
Donated 2

"Succes!"

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Lees meer over KWF