Locatie

Na jaren van afwezigheid keert de Ride for the Roses terug. Dit jaar kunnen we wel spreken van een hele unieke locatie, namelijk Floriade Expo. Dé wereldtuinbouwtentoonstelling die één keer per tien jaar plaatsvindt maakt dit jaar ruimte voor de Ride for the Roses. Geniet van groen in al haar geuren en kleuren en laat je verbazen door deze bijzonder locatie. 

Floriade Expo | Almere 

Op maar een half uurtje rijden van Amsterdam ligt Floriade Expo 2022: de wereldtuinbouw-tentoonstelling die eens per tien jaar plaatsvindt in een andere stad in Nederland. Growing Green Cities is het thema van deze editie. Internationale en nationale deelnemers tonen hun groene oplossingen om steden groener, mooier en duurzamer te maken. Dat doen zij in prachtige tuinen en boeiende tentoonstellingen in gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Een van de subthema’s is Healthying the City, wat goed aansluit bij ons doel: een gezonder leven voor iedereen. Voornamelijk voor mensen met en na kanker.

Rustposten
Per route is een rustpost ingericht waar je de gelegenheid hebt om even uit te rusten, iets te eten en drinken, indien nodig je fiets te repareren of voor een sanitaire stop.Neem hiervoor voldoende tijd zodat je weer vol energie de tocht kan vervolgen. Per afstand kom je namelijk maar één rustpost tegen. 
De deelnemers van de 200 km rusten dit jaar uit bij Camping Zeevangshoeve in Edam. De camping bevindt zich op loop-/fietsafstand van Edam aan de Zeevangszeedijk midden in het veenweidegebied van de Zeevang. In het voorjaar rijk bezocht door weidevogels zoals de grutto, kievit en tureluur. Ga in dit gebied op ontdekkingstocht door de schilderachtige omgeving met weidse uitzichten, of geniet van water(sport)plezier op en rondom het IJsselmeer. 

Adres: Zeevangszeedijk 5-C, 1135 PZ Edam
Op Natuurcamping Fazantenhof kunnen de deelnemers van de 100 km pauze houden.
Centraal gelegen in het hart van Nederland, verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, tussen de dorpskernen van Hollandsche Rading en Lage Vuursche, ligt deze camping in zacht glooiend natuurlandschap.

Adres: Karnemelksweg 1a, 3739 LA Hollandsche Rading

Camping Waterhout is dit jaar de plek waar de deelnemers van de 25 en de 50 km hun rustmoment zullen pakken. Een prachtig terrein gelegen midden in de Noorderplassen op het prachtige Schateiland, omringd door water, natuur en volop rust. 

Adres: Trekvogelweg 10, 1316 AN Almere

Bereikbaarheid
Floriade is gemakkelijk te bereiken op verschillende manieren. Wij helpen je graag om probleemloos naar de locatie te reizen. Op de website van Floriade leggen ze uit hoe jij je reis kunt plannen, of je nu met openbaar vervoer, auto of op de fiets komt. 

Parkeren
Parkeren kan door vooraf een parkeerkaart te kopen bij aanmelding. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken op de locatie aanwezig. Parkeerkaarten kosten €10,- voor een hele dag parkeren. 

Adresgegevens
Weerwater Entree | Oorweg 12, 1324 ZZ Almere
Locatie Floriade Parking: Enrico Fermistraat, 1341 CB Almere. De parkeerplaats ligt direct aan de A6.