Locatie


Na jaren van afwezigheid keert de Ride for the Roses terug. Dit jaar kunnen we wel spreken van een hele unieke locatie, namelijk Floriade Expo. Dé wereldtuinbouwtentoonstelling die één keer per tien jaar plaatsvindt maakt dit jaar ruimte voor de Ride for the Roses. Geniet van groen in al haar geuren en kleuren en laat je verbazen door deze bijzonder locatie.  

Floriade Expo | Almere 

Op maar een half uurtje rijden van Amsterdam ligt Floriade Expo 2022: de wereldtuinbouw-tentoonstelling die eens per tien jaar plaatsvindt in een andere stad in Nederland. Growing Green Cities is het thema van deze editie. Internationale en nationale deelnemers tonen hun groene oplossingen om steden groener, mooier en duurzamer te maken. Dat doen zij in prachtige tuinen en boeiende tentoonstellingen in gebouwen gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Een van de subthema’s is Healthying the City, wat goed aansluit bij ons doel: een gezonder leven voor iedereen. Voornamelijk voor mensen met en na kanker.

Rustposten
Langs de routes zullen er diverse rustposten zijn waar gelegenheid is om even uit te rusten, iets te eten en drinken of indien nodig je fiets te repareren. Op een later moment wordt er meer informatie bekend gemaakt over de locaties van de rustposten. 

Bereikbaarheid
Floriade is gemakkelijk te bereiken op verschillende manieren. Wij helpen je graag om probleemloos naar de locatie te reizen. Op de website van Floriade leggen ze uit hoe jij je reis kunt plannen, of je nu met openbaar vervoer, auto of op de fiets komt. 

Parkeren
Parkeren kan door vooraf een parkeerkaart te kopen bij aanmelding. Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken op de locatie aanwezig. Parkeerkaarten kosten €10,- voor een hele dag parkeren. 

Adresgegevens
Weerwater Entree | Oorweg 12, 1324 ZZ Almere
Locatie Floriade Parking: Enrico Fermistraat, 1341 CB Almere. De parkeerplaats ligt direct aan de A6.