Navigeren op je telefoon via MyMaps van Google Maps


De routes van de Ride for the Roses zijn uitgepijld. Mocht jij als deelnemer toch graag de route willen hebben, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt het GPX bestand opvragen bij de organisatie en deze uploaden op je (fiets)navigatie. Wanneer je deze niet hebt, is er ook een mogelijkheid om te navigeren met je mobiele telefoon. Mocht je als fietser er voor kiezen om ook met je telefoon te gaan navigeren, zorg er dan voor dat je een goede houder aanschaft, zodat je je telefoon hier veilig in kunt plaatsen. Nu volgt een kort stappenplan om de route van de Ride for the Roses op je eigen telefoon te activeren.
 
Stap 1: installeer de Google Maps app op je telefoon
Deze kun je gratis downloaden in de app store of de Google Play store
 
Stap 2: open de route van de Ride for the Roses op je telefoon
Zorg dat je internet hebt en ga met je telefoon naar één van de volgende websites:

Route 25 km
Route 50 km
Route 80 km
Route 100 km
 
Stap 3: log in met jouw Google account
Rechts boven in het scherm is een mogelijkheid om in te loggen. Doe dit met jouw Google account. Wanneer je al ingelogd bent met jouw Google account, dan klik je rechts bovenaan ‘OPEN’ (met Google Maps).
 
Stap 4:  Navigeren met je telefoon
Als je locatievoorzieningen aan hebt staan, verschijnt jouw locatie ook in beeld (als blauwe stip). Zoom in tot het gewenste niveau en het navigeren kan beginnen!
 
De navigatie is vrij eenvoudig te installeren. Maar deze optie beschikt niet over turn-by-turn navigatie.  Je ontvangt dus geen instructies en dient zelf op de (duidelijk) zichtbare lijn (de route) te blijven.
 
Google Maps heeft ook een functie dat je een gebied van te voren kunt downloaden, zodat je tijdns de Ride for the Roses geen gebruik hoeft te maken van internet. De instructie om offline gebieden te downloaden, vind je hier: goo.gl/g10wnN
 


« Terug naar vorige pagina
Partner
Partner