Bekendmaking toerroutes 25 EN 50 KM


 
 
 

Haarlemmermeer, 15 maart 2018

 

Vandaag maakte de organisatie van de Ride for the Roses de eerste twee routes bekend: de 25 en 50 KM toerroutes. De deelnemers worden op 9 september a.s. getrakteerd op de parels van Haarlemmermeer en omgeving.

 

ONTDEK DE PRACHTIGE PLEKJES IN HAARLEMMERMEER

In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en beleven. Er zijn veel fascinerende plekjes te vinden. Met de uitgezette routes ontdekken de deelnemers van de Ride for the Roses deze parels van Haarlemmermeer!

 

25 KM TOERROUTE

Al snel op de route fietst men langs het Kunstfort bij Vijfhuizen en wordt de deelnemer even later getrakteerd op een bijzonder uitzicht op een historisch monument, het voormalige gemaal De Cruquius. Verder op de route staat het nieuwe Sportcomplex Koning Willem Alexander, in de sportieve kern van de Haarlemmermeer. Het laatste deel van de route leidt de "Rider" door het Haarlemmermeerse Bos, één van de mooiste recreatiegebieden in de gemeente. Kortom, deze tocht laat zien hoeveel Haarlemmermeer te bieden heeft!

 

50 KM TOERROUTE

De deelnemers van de 50 kilometer fietsen het eerste stuk gezamenlijk met de 25 km deelnemers. Na zo’n 10 kilometer splitsen de routes en vervolgt de 50 km route langs de Kagerplassen. In de zomer maanden een prachtige locatie om te recreëren aan of op het water. Men doet o.a. het bijzondere dorpje Buitenkaag aan met het gemaal Leeghwater, een beschermd rijksmonument. Het laatste deel valt wederom samen met de 25 km route, waardoor ook deze deelnemers Sportcomplex Willem Alexanderen het Haarlemmermeerse Bos aandoen.

 

Ga naar ridefortheroses.nl/routes/ om de gehele routes te bekijken.

 

De routes van de 80 km toertocht en de 100 km pelotonstocht worden binnenkort bekend gemaakt.

 

HORECAGELEGENHEDEN

Op de route verwelkomen verschillende horecagelegenheden de Ride deelnemers met een heerlijke kop koffie, taartje, lunch of andere versnaperingen. Binnenkort worden deze zgn. "Ride stops" bekend gemaakt. Ben of ken jij ook een ondernemer die graag een steentje bij wilt dragen aan de strijd tegen kanker? Neem dan contact op met de organisatie.

 

RIDE FOR THE ROSES

Op 9 september 2018 is de 21e editie van de Ride for the Roses in Nederland. Dit bijzondere wielerevenement vindt plaats in en rondom gemeente Haarlemmermeer. Op deze dag fietsen zo’n 10.000 deelnemers tegen kanker door geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dat doen zij vanuit start- en finishlocatie Expo Haarlemmermeer. Er zijn dit jaar maar liefst 4 routes uitgezet. Een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Samen fietsen met collega’s, vrienden of familie langs deels afgezette routes door veelal prachtige landelijke streken. Genieten van het feest onderweg en op de unieke vertrek- en aankomstlocatie. Met elkaar herdenken, beleven en vieren van het leven met en van de dierbaren om ons heen. Met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

 

Kom ook in actie!
Op zondag 9 september 2018 stappen weer zo’n 10.000 mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Haarlemmermeer gaan we weer voor een prachtig bedrag voor de strijd tegen kanker. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl. Volg ons ook op Twitter (@RFTRnl) en Facebook (Ridefortheroses.nl).
 

 

 
« Terug naar vorige pagina
Partner
Partner