Bekendmaking route 80 KM toertocht


Haarlemmermeer, 22 maart 2018

 

Vandaag maakte de organisatie van de Ride for the Roses de derde route bekend: de 80 KM toerroute. Heel bijzonder, want dit is de eerste keer in de geschiedenis van het evenement dat deze route wordt aangeboden. 

 

ONTDEK DE PRACHTIGE PLEKJES IN HAARLEMMERMEER

In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en beleven. Er zijn veel fascinerende plekjes te vinden. Met de uitgezette routes ontdekken de deelnemers van de Ride for the Roses deze parels van Haarlemmermeer!

 

80 KM TOERROUTE

Nieuw dit jaar is de 80 km route. Voor de sportieve fietsers die graag een lange, uitdagende route willen rijden, maar geen deel van het 100KM peloton willen of kunnen uitmaken, hebben we deze nieuwe route in het leven geroepen. Deze route leidt je over de prachtige dijken en langs verschillende dorpskernen van de Haarlemmermeer. Ook wordt er een uitstapje gemaakt naar een andere Ride gemeente, Aalsmeer, waar we in 2011 en 2015 te gast waren. Je fietst hier langs de mooiste plekjes, zoals de Watertoren, de Westeinderplassen en het Fort bij Kudelstaart. Na passage van de drie bekende ‘Calatrava-bruggen’ in de Haarlemmermeer gaat de route langs het Sportcomplex Willem Alexander, via het voormalig gemaal De Cruquius, door het Haarlemmermeerse bos terug naar de Expo. Kortom, de highlights wisselen zich in hoog tempo af op deze route.
Ga naar ridefortheroses.nl/routes/ om de gehele routes te bekijken.

 

De route van de 100 km pelotonstocht worden binnenkort bekend gemaakt.

 

HORECAGELEGENHEDEN

Op de route verwelkomen verschillende horecagelegenheden de Ride deelnemers met een heerlijke kop koffie, taartje, lunch of andere versnaperingen. Binnenkort worden deze zgn. "Ride stops" bekend gemaakt. Ben of ken jij ook een ondernemer die graag een steentje bij wilt dragen aan de strijd tegen kanker? Neem dan contact op met de organisatie.

 

RIDE FOR THE ROSES

Op 9 september 2018 is de 21e editie van de Ride for the Roses in Nederland. Dit bijzondere wielerevenement vindt plaats in en rondom gemeente Haarlemmermeer. Op deze dag fietsen zo’n 10.000 deelnemers tegen kanker door geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dat doen zij vanuit start- en finishlocatie Expo Haarlemmermeer. Er zijn dit jaar maar liefst 4 routes uitgezet. Een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Het evenement is inmiddels een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Samen fietsen met collega’s, vrienden of familie langs deels afgezette routes door veelal prachtige landelijke streken. Genieten van het feest onderweg en op de unieke vertrek- en aankomstlocatie. Met elkaar herdenken, beleven en vieren van het leven met en van de dierbaren om ons heen. Met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een morgen voor iedereen.

 

Kom ook in actie!
Op zondag 9 september 2018 stappen weer zo’n 10.000 mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Haarlemmermeer gaan we weer voor een prachtig bedrag voor de strijd tegen kanker. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl. Volg ons ook op Twitter (@RFTRnl) en Facebook (Ridefortheroses.nl).
 

 

 
« Terug naar vorige pagina
Partner
Partner