Team Roompot in actie voor de Ride for the Roses


Team Roompot in actie voor de Ride for the Roses
Haarlem, 28 mei 2018
 
Team Roompot komt in actie voor de Ride for the Roses! Vanuit hun betrokkenheid bij de campagne ‘Rookvrije Generatie’, waar KWF Kankerbestrijding één van de initiatiefnemers van is, zet de wielerploeg van Roompot zich in voor de Ride. Vandaag trapt Jesper Asselman van Team Roompot de samenwerking af met een oproep om in actie te komen voor de Ride for the Roses. Deelnemers kunnen een clinic van hem winnen door geld in te zamelen voor dit fondsenwervende fietsevenement. Dat is natuurlijk fantastisch. Door het werven van extra geld komen we steeds dichter bij onze droom: een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker.
 
TEAM ROOMPOT IN ACTIE VOOR DE RIDE FOR THE ROSES
“De samenwerking zal bestaan uit allerlei leuke acties”, aldus Linda Griët van de Ride organisatie. “Zo verspreiden we de komende weken enkele filmpjes waarin Roompot renners allerlei tips geven over wieler gerelateerde onderwerpen, zoals voeding, materiaalonderhoud en het rijden in een peloton”. “We vinden het erg leuk om Ride-deelnemers mee te nemen in onze voorbereiding voor koersen, zodat ze hier wat aan hebben voor hun eigen training en deelname op 9 september”, aldus Michael Zijlaard, teammanager van Team Roompot.
 
Ook valt er een ticket te winnen voor een wielerclinic door één van de renners van het team. Hoe gaaf is het om allerlei tips & tricks te krijgen van een echte prof! Daar moet wel wat voor gedaan worden uiteraard: geld inzamelen voor de Ride en daarmee voor KWF Kankerbestrijding. De top 10 fondsenwervers van de komende 4 weken mag in juli op de pedalen stappen onder begeleiding van Jesper Asselman. Dat wordt een echte strijd, want gelukkig zijn er al veel deelnemers actief met fondsenwerven, maar er is meer nodig om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.
 
Deelnemende bedrijven maken kans op een meet & greet op 9 september met één van de leden van het management van Team Roompot. Het winnende bedrijfsteam krijgt voorafgaand aan de start onder meer de ins & outs van de routes te horen, zodat de deelnemers optimaal voorbereid zijn.
 
Meer informatie over alle acties vind je hier.
 

SAMENWERKING ROOKVRIJE GENERATIE EN TEAM ROOMPOT
Op initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds is de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gestart. Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de Rookvrije Generatie. Een groeiend aantal partijen waaronder sportverenigingen, gemeenten, organisaties en het zorgveld zetten zich in om samen zoveel mogelijk plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Door de trotse uitdraging van dit gezonde doel op de wielershirts tonen de renners van Team Roompot – Nederlandse Loterij hun maatschappelijke betrokkenheid. Passend bij het no-nonsense karakter van het team en het supporten van jong talent. Samen geven we onze kinderen het recht om rookvrij én gezond op te groeien.
De Ride for the Roses, een van de grote acties voor KWF Kankerbestrijding, is een rookvrij én bovendien een wielerevenement. Daarom past de samenwerking tussen beiden erg goed.
 
DOELBESTEDING RIDE HAARLEMMERMEER 2018 – HERSENKANKER
Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. En dat is nodig ook. Op dit moment krijgt nog steeds 1 op de 3 mensen kanker. Jaarlijks overlijden 45.000 mensen aan deze verschrikkelijke ziekte. Dit zijn 5 mensen per uur! Daarmee is kanker helaas nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. De Ride for the Roses zet zich in voor een wereld waar niemand meer overlijdt aan kanker. Hiervoor is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. Voor de 21eeditie is gekozen voor hersenkanker.
 
9 SEPTEMBER 2018 | RIDE FOR THE ROSES HAARLEMMERMEER
Op zondag 9 september 2018 vindt alweer de 21e editie van de Ride for the Roses plaats. Dit bijzondere fietsevenement kent een pelotonstocht van 100 kilometer over afgezette wegen en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Deelnemers kunnen deze editie genieten van de prachtige Haarlemmermeer. De start- en finishlocatie is Expo Haarlemmermeer, dé evenementenlocatie op het voormalig Floriade terrein, in het hart van de Randstad. De ligging in het natuurgebied ‘De Groene Weelde’ maakt de Expo Haarlemmermeer een uitermate geschikt start- en finish punt van de Ride for the Roses 2018.
 
KOM OOK IN ACTIE!
In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. In Haarlemmermeer gaan we weer voor een prachtig bedrag. Want dat is hard nodig! Doe jij daarom mee? Fiets mee, word sponsor, vrijwilliger of fan! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ridefortheroses.nl//inschrijven


« Terug naar vorige pagina
Partner
Partner