Fietsen over provinciale wegen? Dat kan bij de Ride!


De route van de Ride for the Roses in 2018 voert ons met de 100 km over veel provinciale wegen. Meer dan normaal het geval is zelfs. Dat maakt dat er in de editie van 2018 minder “beveiligingspunten” zijn. Er zijn minder kruisingen, minder zijstraten en dat heeft ook invloed op het verloop van de 100 km. Wist je b.v. dat we bij de testrit op zondag 10 juni jl. met het peloton een gemiddelde snelheid van 31,5 km hebben gereden? We konden echt goed doorrijden.
 

Uitkomst TestRide

De deelnemers in dat peloton waren trouwens erg positief over de kwaliteit van de 100 km route. Een mooie route, maar ook een goede, waar lekker doorrijden dus tot de mogelijkheden behoort. Één deelnemer liet zich ontvallen “de mooiste route sinds jaren”. Een mooi compliment.
 

100 km pelotonsroute

De route vertrekt dus in Vijfhuizen (Haarlemmermeer) in Gemeente Haarlemmermeer. Haarlemmermeer is de buurgemeente van Aalsmeer, voorheen ook startplaats van de Ride. De route gaat vanuit Haarlemmermeer (Zwaanshoek, Nieuw-Vennep, Abbenes) naar het zuidwesten, door Rijpwetering, langs Roelofarendsveen en Oud Ade. Dan door Leiderdorp en langs de Oude Rijn, Leiden naar Gemeente Alphen aan den Rijn en Zwammerdam. Dit is een stukje dat ook in de Ride van 2017 werd gereden. Vanuit Zwammerdam weer naar het noorden langs Gemeente Nieuwkoop en richting Leimuiden. Bij Leimuiden komen we gemeente Haarlemmermeer weer binnen. Kijk hier voor de routes
 

Bijzondere passages

Nu je weet waar we rijden, is het ook nog leuk om te weten waar die bijzondere passages dan zijn. Vanuit de startlocatie van Expo Haarlemmermeer rijden we door het park naar de N205, die we in de richting tegen het verkeer in van Gemeente Heemstede tot Zwaanshoek berijden. Helemaal beveiligd en afgezet voor de Ride. Daarna rijden we over de N520 Haarlemmermeer uit.
 
In het tweede deel van de route rijden we over de N231 bij Nieuwkoop en de N207 bij Leimuiden. Ook die worden voor de Ride geheel afgezet en beveiligd. Dit is best wel uniek, want je rijdt op wegen waar je als fietser normaal gesproken natuurlijk nooit kunt fietsen.
 
Dat betekent twee voordelen: je ondersteunt KWF Kankerbestrijding met je deelname en je doet een unieke fietservaring op.
 
Al met al rijden we met de editie in 2018 heel veel kilometers over provinciale wegen. Dat wordt dus spectaculair!
 


« Terug naar vorige pagina
Partner
Partner