Waarom we geld ophalen


Kanker is een groot maatschappelijk probleem. Het treft één op de drie Nederlanders. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het raakt ons allemaal.

Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. En dat is nodig ook. Op dit moment krijgt nog steeds 1 op de 3 mensen kanker en per uur overlijden er vijf mensen aan kanker. Daarmee is kanker helaas nog steeds doodoorzaak nummer 1 in Nederland. De Ride for the Roses zet zich in voor een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker. Hiervoor is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. De onderzoeken zijn bedoeld om de kennis over kanker te vergroten, kanker sneller te kunnen opsporen, behandelingen effectiever te maken en ervoor te zorgen dat meer mensen kanker overleven.

 
Wat zou het daarom geweldig zijn als iedereen naast hun deelname ook de extra stap zet om geld op te halen voor kankeronderzoek.
 
Elke euro telt in de strijd tegen kanker. Met minimaal een verdubbeling van fondsenwerving gaan we voor een miljoen. Dat zou toch fantastisch zijn? Laten we dat met elkaar doen. #samengeldophalen

Doelbesteding

Elk jaar wordt de Ride gereden voor specifieke doel. Het doel van de 21ste editie van de Ride is hersenkanker. Kijk hier voor meer informatie.
Wil je meer weten over de onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gefinancierd met de opbrengst van de Ride for the Roses? Kijk dan hier