Praktische informatie

Maak je klaar voor een vliegende start op zondag 29 september! Hier vind je alle praktische informatie die je nodig hebt om optimaal voorbereid te zijn. We blijven deze pagina constant updaten met belangrijke informatie ter voorbereiding op het evenement. Blijf op de hoogte!

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@ridefortheroses.nl. Op zondag kan je ons ook telefonisch bereiken via het organisatienummer: 06-34 60 15 50 (bereikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur)

Locatie & Parkeren

De start en finish van Ride for the Roses is dit jaar op het evenemententerrein, gelegen naast zwembad de Waterlelie (Dreef 7, Aalsmeer). Hier kan echter niet worden geparkeerd, als deelnemer parkeer je op het bedrijventerrein rondom Hilverda de Boer: 

Adres: Cotoneaster 12, 1424 LB De Kwakel
Op dit terrein staan parkeerwachters die alles in goede banen begeleiden. Vanaf hier fiets je via de aangegeven borden in minder dan 5 minuten naar het start- en finishterrein. Je dient te parkeren in de aangegeven parkeervakken, anders kan je auto worden weggesleept.

Aanmelden en startbewijs

Jouw deelname is zichtbaar door een Ride for the Roses stuurbordje. Dit stuurbordje ontvang je op 29 september bij het aanmelden bij de aanmeldbalie op het terrein en kan je monteren aan jouw fietsstuur. De aanmeldbalie is vanaf 08.30 uur geopend. 

Het startbewijs wordt niet van tevoren opgestuurd, deze ontvang je bij de aanmeldbalie op de dag zelf.

Bedrijventeams ontvangen het startbewijs wel van tevoren, deze wordt naar de teamcaptain toegestuurd.

Naast de aanmeldbalie is ook een garderobe waar je spullen kan achterlaten. Dit is op eigen risico. Mocht je waardevolle spullen hebben dan raden we je aan deze in de auto te laten.  

Programma 29 september

Op zondag 29 september gaat het allemaal gebeuren - een dag vol betekenis en saamhorigheid. Een dag waar we niet alleen de officiële openingsceremonie vieren, maar ook een traditie voortzetten die ons verbindt. We zullen gezamenlijk luisteren naar ons lijflied 'The Rose', dat ons herinnert aan onze verbondenheid en veerkracht. En dat is niet alles - bij de finish van deze bijzondere rit ontvang je een rode roos. Een roos voor iemand die je nog veel langer bij je wil hebben, voor iemand die je mist, of misschien wel voor jezelf.  

08.30 uur

Terrein open voor deelnemers

09.45 uur

Cheque uitreiking 

09.55 uur

Officiële startceremonie 100 km 

10.00 uur

Start 100 km 

10.20 uur

Optreden Amstel Gospel Choir

10.55 uur

Officiële startceremonie 50 en 25 km 

11.00 uur

Start 50 en 25 km

Vanaf 12.00 uur

Finish

12.45 uur

Sluitingstijd stop Oude Dorp 

14.15 uur

Sluitingstijd stop VIP Roses 

15.00 uur

Sluitingstijd Dierbarengalerij

16.00 uur

Sluitingstijd finish

17.00 uur

Einde evenement 

Startwaves

De start van de 100 kilometer is vanaf 10 uur. We starten in groepen van ongeveer 100 deelnemers, met telkens 3 minuten tussen een groep. Zo zorgen we voor wat spreiding. De bedrijven starten eerst en vervolgens de particuliere deelnemers. Bedrijven deelnemers kunnen alleen op vertoon van hun polsbandje het startvak betreden, doe deze dus om je pols! Vanaf 11 uur vertrekken de deelnemers aan de 50 en 25 kilometer. Ook weer in groepen van ongeveer 100 deelnemers met 3 minuten tussen de groepen. 

Routes

De schitterende routes zijn definitief. Via deze link kan je de routes bekijken en de GPX bestanden downloaden. Alle routes zijn ook uitgepijld, dus ook zonder navigatie kun je gemakkelijk de route volgen!

De finish is geopend 12.15 tot 16.00 uur. Fiets dus niet te snel, want dan zijn wij nog druk bezig om de finishstraat in te richten. En blijf ook niet te lang op het terras zitten onderweg, want je kunt finishen tot 16.00 uur!  

Tussenstops

Onderweg vind je verschillende rustposten die voorzien zijn van drinken, een snack en sanitaire voorzieningen. Zie hieronder de rustposten en de openingstijden hiervan. 

 • 100 km: het Oude Dorp in Amstelveen. Deze tussenstop is geopend van 10.45 tot 12.45 uur. Kom je na deze tijd aan, dan is de stop helaas opgeruimd.

 • 100, 50 en 25 km: VIP Roses in Nieuwveen. Deze stop is geopend van 11.00 tot 14.15 uur 

Enkele kilometers voor de finish leid de route je door de bloemenkas van Dümmen Orange. Een speciale plek waar we even stilstaan bij de bijzondere reden van dit evenement. Deze speciale galerij is geopend van 11.30 tot 15.00 uur. Zorg dat je hier op tijd passeert, want deze bijzondere plek wil je niet missen. 

Catering

 • Op de start & finish locatie wordt de catering verzorgd door Catering Aelsmeer. In de ochtend kun je hier een lekker bakje koffie, thee en iets lekkers halen. In de middag bieden we verschillende dranken en een hapje aan, samen genieten we na van een prachtige tocht.

 • Voor de deelnemers die met een bedrijf meefietsen is er zowel bij de start als de finish catering verzorgd.  

 • De rustposten onderweg zijn voorzien van drinken en snacks. Meer informatie over de rustposten kan je hier vinden.

Fietsenmaker

Pech onderweg? Er zijn mobiele servicemonteurs van Balk Rijwielen op de route die jou na reparatie weer op weg kunnen helpen. Bel hiervoor het organisatienummer: 06-34 60 15 50 (bereikbaar op zondag tussen 08.00 en 18.00 uur)

Let op: de kosten voor reparatie zijn voor eigen rekening, betalen bij de fietsenmakers kan enkel via een betaalverzoek/Tikkie. 

EHBO

Tijdens de Ride for the Roses staat het Rode Kruis klaar voor medische hulp, zowel onderweg als op het start/finish terrein. Je kunt ze direct bellen via het medisch noodnummer. Is het een ernstig ongeval, bel dan 1-1-2. 

Medisch noodnummer: 020 - 244 29 23

Belangrijke punten

We willen je graag wijzen op onderstaande belangrijke punten, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten van het evenement: 

 • Noteer achter op je startbewijs jouw naam, een noodnummer en je medische gegevens. 

 • Er worden geen wegen afgesloten en de tochten worden niet begeleid. Iedereen dient zich te houden aan de geldende verkeersregels.
  Op een aantal punten staan verkeerregelaars om de verkeersstromen in goede banen te leiden.
  Let op: alle afstanden worden dus niet in een peloton gefietst en je fietst mee op eigen risico.

 • Drink voor de start voldoende en maak onderweg gebruik van de rustposten. 

 • Ken je eigen grenzen. Stop wanneer het niet meer gaat, neem voldoende rust of stel je doelen bij. Gezond finishen is belangrijk! 

 • Ben je gevallen, de weg kwijt, is je fiets kapot of kan je de tocht niet meer voltooien? Bel dan het noodnummer dat achterop jouw startbewijs staat.
  Dan zorgen we samen voor een veilige afhandeling.

 • Er is een garderobe aanwezig maar dit is geheel op eigen risico!

 • Er zijn geen douches aanwezig op het start- en finishterrein.

 • Neem een extra trui of jas mee, het kan afkoelen!