Lansingerland beweegt
Wie wil er nu niet fietsen in een prachtige groene omgeving? Dat kan in Lansingerland. Heerlijk bewegen in het Rottemerengebied met water, bos en fraaie vergezichten. Een oase van rust in de drukke randstad. Dat is de gemeente Lansingerland. Een jonge, moderne gemeente waar je aantrekkelijk en veilig kunt wonen, werken en recreëren. Eén gemeente die bestaat uit drie kernen en twee buurtschappen (Kruisweg en Rotte) met elk hun eigen karakter. Bleiswijk: dorps wonen met het Rottemerengebied in je achtertuin. Bergschenhoek: de voortuin van Hillegersberg, centraal gelegen in het groen met een dorpskarakter. Berkel: rustig en ruim wonen met goed OV en stadse voorzieningen. En dat allemaal heel dicht bij grote steden als Rotterdam en Den Haag.
 
Lansingerland is jong, dynamisch, duurzaam en sportief. En volop in beweging. De gemeente groeit de komende jaren flink. Zo kunnen nog meer mensen gebruik maken van de uitstekende voorzieningen in de gemeente. Prachtige sportcomplexen, een zwembad, een golfbaan, een outdoor-center en volop gelegenheid om in de natuur te fietsen en te wandelen. Sportieve uitdagingen voor jong en ouder. Dat houdt mensen en de samenleving fit en vitaal.
Natuurlijk is er ruimschoots de mogelijkheid om tijdens een fiets- of wandeltocht even op adem te komen op een van de talloze terrassen.
 
Lansingerland bestaat in 2017 tien jaar en heeft net als Ride for the Roses dus wat te vieren. Dat doen wij in het eerste weekend van september graag samen met alle deelnemers aan de Ride for the Roses.