Routes Ride for the Roses 2017


 
Hieronder tref je de definitieve routes van de Ride for the Roses 2017. De routes zijn ontwikkeld door TC Pijnacker. De routes zijn uitgepijld op 3 september. Wil jij de route daarnaast ook graag op je telefoon? Lees dan hier hoe je dit in 4 simpele stappen voor elkaar kunt krijgen.
 

Toertocht 25 km

De route wordt met de klok mee verreden, de exacte lengte van deze route is 27 kilometer. De route van de 25 kilometer is uitgepijld met groene pijlen.

Toertocht 50 km

De route wordt tegen de klok in verreden, de exacte lengte van deze route is 58 kilometer! De route van de 50 kilometer is uitgepijld met blauwe pijlen.

Cycletour 100 km

De route wordt tegen de klok in verreden, de definitieve route is ruim 98 kilometer lang. Het GPX bestand van de route download je hier. De exacte locatie van het peloton is op zondag 3 september te volgen door middel van Live Tracking. Klik hier om naar Live Tracking te gaan
 

Knelpunten

De routes van de Ride zijn in 2017 gemaakt door leden van TC Pijnacker / De Houtlijn. Met veel enthousiasme en met oog voor de prachtige omgeving in het Groene Hart is een prachtige route gemaakt. Aanvankelijk oogverblindend, maar enkele passages werden niet toegestaan. Maar, niet getreurd, er is genoeg prachtigs overgebleven. Mooie vergezichten, over prachtige dijken en langs water en weilanden. Maar, ook door een aantal leuke kernen.
 
Wel belangrijk voor alle deelnemers is dat zij zich moeten voorbereiden op een bochtige editie. Het is belangrijk om scherp te blijven, want het is een mooie route, maar ook een route waarbij je moet opletten. Pas op elkaar, let op je stuur, laat de mobiele telefoon in de rugzak zitten en zorg dat je geniet en heelhuids thuis komt!
 
Op de route staan diverse afzettingen waarop staat dat er tussen 9.00 en 16.00 geen doorgang mogelijk is vanwege de Ride for the Roses. Deze afzettingen gelden alleen op de tijden dat het peloton op die locatie passeert. Bij elkaar zal de doorgang ruim 30 minuten zijn afgesloten. Informatie over de specifiek tijden van doorgang vind je hier.
 
Er zijn enkele aandachtspunten op de route waarvoor wij speciale aandacht vragen:
  1. Onmiddellijk na de start rijden we een klein stuk over de weg en voor de passage onder de A12 door draaien we twee scherpe bochten over een vrij breed fietspad. Hier is voor gekozen omdat vertrek over de N209 tot gevolg heeft dat 4 op/afritten van de A12 moeten worden afgezet. Kosten ongeveer 25.000 euro. Dat wilden we niet. Vandaar deze route. Alle begeleiding kan mee over het fietspad, maar het vergt wel even geduld en samenwerking. Ook op de terugweg nemen we deze passage.
  2. In Gouda hebben we (na het passeren van de sluis) een lastige passage op Veerstalblok / Gouderaksedijk, waar we een voormalige bussluis passeren. Dit vergt een voorzichtige passage. De verdere passage van Gouda is over smalle wegen, maar uiteraard zonder tegemoetkomend verkeer.
  3. Na Gouda rijden we een schitterend traject langs Hekendorp, Oudewater en Montfoort door de provincie Utrecht. Heel erg fraai, wel smal en bochtig, genieten dus, maar absoluut ook oppassen!
Wat wij hierboven “smal” noemen, betekent dat twee personenauto’s elkaar kunnen passeren, maar dat het niet zo breed als een “gewone” tweebaansweg is. Aangezien we met de Ride altijd op 1 weghelft fietsen, is het breed genoeg, als we de tegenliggers stil zetten. En dat gebeurt altijd. Maar waakzaamheid van de deelnemers blijft geboden!

Eventueel actuele informatie op de dag zelf is te vinden op Facebook en Twitter