Verzekering


Om verzekerd deel te nemen aan één van onze tochten op 3 september, willen we je attenderen op de volgende mogelijkheiden: 
 

NTFU Dagverzekering

Met de Dagverzekering ben je tijdens een, door de NTFU goedgekeurd, fietsevenement verzekerd tegen schade aan je fiets tot een maximum bedrag van € 750,-. Deze unieke verzekering kost je slechts € 4,50 per evenement.
Kijk hier voor meer informatie en om een NTFU Dagverzekering af te sluiten.

In het aanvraagformulier van de NTFU wordt gevraagd naar de tocht waaraan je deelneemt. Selecter de juiste datum (3 september 2017) en vervolgens kies je bij toertocht 'Ride for the Roses Lansingerland'

Tip: NTFU leden zijn normaliter reeds verzekerd via de eigen club (mits NTFU aangesloten). Je kunt bij je verenging voor de zekerheid nagaan of je nog een aparte verzekering dient af te sluiten.
 

KNWU verzekering

KNWU leden zijn tijdens wedstrijden en trainingen (dus ook tijdens toertochten) aanvullend verzekerd voor aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand! Dus stel je voor dat je een ongeval veroorzaakt, en jouw eigen verzekering wil niet uitkeren, omdat het een specifieke sport situatie is (wat regelmatig voorkomt), dan kun je als lid bij de KNWU terecht voor aanvullende verzekeringsmogelijkheden.

LET OP: dit geldt dus alleen voor leden van de KNWU en niet automatisch als deelnemer van de Ride for the Roses. 


NB: het afsluiten van een (dag)verzekering dient door de deelnemer zelf te gebeuren en is voor eigen rekening. Wellicht ten overvloede: deelname aan de Ride for the Roses geschiedt op eigen risico (zie ook reglement).