Locatie 2018


Gastgemeente | Ride for the Roses 2018

De gastgemeente van de 21ste editie van de Ride for the Roses is gemeente Haarlemmermeer.
Haarlemmermeer is een bijzondere gemeente. Schiphol ligt daar tussen maar liefst 26 (dorps)kernen. Een greep: Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn de grootste twee, Badhoevedorp, Zwanenburg, Abbenes, Aalsmeerderbrug, Buitenkaag en Burgerveen liggen eromheen. Er wonen 150.000 mensen. En er zijn natuurlijk prachtige fietsroutes
In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en zijn er talloze manieren om je te ontspannen. Naast natuurlijk Schiphol Airport, het bruisende Hoofddorp Winkelstad, Gemaal de Cruquius en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog vele andere fascinerende plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk met haar forten, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas waar veel evenementen worden georganiseerd. Ontdek de parels van Haarlemmermeer, op de fiets of wandelend!


 

Locatie | Ride for the Roses 2018

De locatie van de start en finish van de 21ste editie van de Ride for the Roses is Expo Haarlemmermeer: multifunctioneel groen midden in de Randstad. Het huidige terrein van Expo Haarlemmermeer vormde het hart van de Floriade in 2002. Na de Floriade werd het gebied ingericht als park en het hart van het terrein werd een evenemententerrein. Expo Haarlemmermeer biedt een onverwachte rust in het hart van de Randstad. Het heeft een unieke ligging in de Haarlemmermeer tussen Schiphol, Amsterdam en Haarlem. De start- en finishlocatie van de Ride ligt in het natuurgebied 'De Groene Weelde' en heeft een enorm buitenterrein. Daarnaast is er een uniek binnen / buiten gevoel doordat de Expo volledig van glas is. Expo Haarlemmermeer ademt eco en duurzaamheid uit door het zonnepanelen dak van maar liefst 26.000 m2. 

Adres

Stelling 1, 2141SB Vijfhuizen


Parkeren en bereikbaarheid

Expo Haarlemmermeer is gelegen aan de N205 en is uitstekend bereikbaar met de auto en OV. Er dient geparkeerd te worden op de aanwezige (grote) parkeerterreinen. Op locatie dien je de aanwijzingen van de aanwezige verkeersregelaars te volgen. Kom je met het OV? Er is een bushalte voor de deur. Kijk hier voor meer informatie over de bereikbaarheid met auto en OV.