Routes Ride for the Roses 2018


 
Hieronder tref je de concept routes van de Ride for the Roses 2018. Let op: de routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De routes zijn uitgepijld op 9 september. Wil jij de route daarnaast ook graag op je telefoon? Lees dan hier hoe je dit in 4 simpele stappen voor elkaar kunt krijgen.
 

Toertocht 25 km

De route wordt tegen de klok in verreden. De route van de 25 kilometer is uitgepijld met groene pijlen.


Beschrijving route: de 25 km route voert je langs prachtige plekjes van gemeente Haarlemmermeer. Al snel op de route fiets je langs het Kunstfort bij Vijfhuizen en word je even later getrakteerd op een bijzonder uitzicht op een historisch monument, het voormalige gemaal De Cruquius. Verder op de route staat het nieuwe Sportcomplex Koning Willem Alexander, in de sportieve kern van de Haarlemmermeer. Het laatste deel van de route leidt je door het Haarlemmermeerse Bos, één van de mooiste recreatiegebieden in de gemeente. Kortom, deze tocht laat zien hoeveel Haarlemmermeer te bieden heeft!
Op de route tref je verschillende horecagelegenheden die de Ride deelnemers van harte verwelkomen voor een heerlijke kop koffie, taartje, lunch of andere versnaperingen. Hierover later meer.

Toertocht 50 km

De route wordt tegen de klok in verreden. De route van de 50 kilometer is uitgepijld met blauwe pijlen.


Beschrijving route: de deelnemers van de 50 kilometer fietsen het eerste stuk gezamenlijk met de 25 km deelnemers. De bijzondere plekjes als het Kunstfort bij Vijfhuizen en het historisch monument, voormalig gemaal De Cruquius, mogen natuurlijk op deze routes niet ontbreken. Na zo’n 10 kilometer splitsen de routes en vervolgens gaat de route van de 50 kilometer langs de Kagerplassen. In de zomer maanden een prachtige locatie om te recreëren aan of op het water. Je doet o.a. het bijzondere dorpje Buitenkaag aan met het gemaal Leeghwater, een beschermd rijksmonument. Het laatste deel van de route voert langs het Sportcomplex Willem Alexander en door het Haarlemmermeerse bos, één van de mooiste recreatiegebieden gemeente.
Op de route tref je verschillende horecagelegenheden die de Ride deelnemers van harte verwelkomen voor een heerlijke kop koffie, taartje, lunch of andere versnaperingen. Hierover later meer.

Toertocht 80 km

De 80 km route wordt met de klok mee gefietst.
 

 


Nieuw dit jaar is de 80 km route. Voor de sportieve fietsers die graag een lange, uitdagende route willen rijden, maar geen deel van het 100KM peloton willen of kunnen uitmaken, hebben we deze nieuwe route in het leven geroepen. Deze route leidt je over de prachtige dijken en langs verschillende dorpskernen van de Haarlemmermeer. Ook wordt er een uitstapje gemaakt naar een andere Ride gemeente, Aalsmeer, waar we in 2011 en 2015 te gast waren. Je fietst hier langs de mooiste plekjes, zoals de Watertoren, de Westeinderplassen en het Fort bij Kudelstaart. Na passage van de drie bekende ‘Calatrava-bruggen’ in de Haarlemmermeer gaat de route langs het Sportcomplex Willem Alexander, via het voormalig gemaal De Cruquius, door het Haarlemmermeerse bos terug naar de Expo. Kortom, de highlights wisselen zich in hoog tempo af op deze route.
 
Op de route tref je verschillende horecagelegenheden die de Ride deelnemers van harte verwelkomen voor een heerlijke kop koffie, taartje, lunch of andere versnaperingen. Hierover later meer.
 

Pelotonstocht 100 km

De 100 km route wordt tegen de klok in gefietst.


Een route voor getrainde fietsers met zitvlees. Deze route fiets je traditioneel met duizenden fietsers in een groot peloton. (Enige) training hiervoor is belangrijk! Het peloton voert je over wegen en langs plekken waar je normaal gesproken niet mag fietsen, hoe gaaf is dat? Zo rijden we over verschillende provinciale wegen, als de Drie Merenweg (N205) en de N207. Ook voert het peloton door de voormalige woonplaats van Tour de France winnaar Joop Zoetemelk, Rijpwetering en fiets je langs zijn standbeeld, die gemaakt is ter ere van zijn wielerprestaties. Daarna fiets je door prachtige natuurgebieden rond Leiden, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Via het voormalige Floriade terrein, langs de typerende Big Spotters Hill, keert het peloton terug naar de Expo. Als je houdt van een uitdaging en je wilt fietsen over afgezette wegen, dan is deze 100 km pelotonstocht écht iets voor jou!