Veel gestelde vragen


ALGEMENE DEELNEMERSINFORMATIE 9 SEPTEMBER

Kijk voor informatie over 9 september in de informatiebrochure.
Kijk hier meer informatie over de deelnamebescheiden.

 
DELEN VAN JE MIJN RIDE ACTIEPAGINA

LET OP: MOMENTEEL IS HET NIET MOGELIJK OM JE PAGINA TE DELEN OF DE URL VAN JE PAGINA TE KOPIEREN ZOLANG JE BENT INGELOGD! WE ZIJN HET PROBLEEM AAN HET VERHELPEN. TOT DIE TIJD VRAGEN WE JE OM JE PAGINA OP TE ZOEKEN VIA 'ZOEK EEN DEELNEMER'. ZORG HIERBIJ DAT JE BENT UITGELOGD. DAN IS HET MOGELIJK JE ACCOUNT VIA SOCIAL MEDIA TE DELEN (ZIE DE DEEL-KNOPPEN ONDERAAN JE PAGINA, OF DE URL VAN JE PAGINA DE KOPIEREN! EXCUSES VOOR HET ONGEMAK.
 

BEDRIJFSTEAMS

 
Wanneer krijg ik mijn startbewijs en startnummer toegestuurd?
Ongeveer drie weken voor de Ride for the Roses worden de deelnamebescheiden per post toegestuurd. Dan ontvangt elke deelnemer het startnummer en (indien bedrijf) een polsbandje thuis gestuurd. De deelnamebescheiden van de nog niet ingevulde bedrijfsteamdeelnemers worden naar het ingevulde bedrijfsadres gestuurd.
Let op: de ik-fiets-voor sticker is dit jaar bij de infostand verkrijgbaar (deze wordt niet opgestuurd) en deelnemersbrochure is digitaal beschikbaar.
 
Ik heb mijn deelnemersaantal verhoogd na de voorinschrijving (4 aug.), wanneer ontvang ik de deelnamebescheiden?
De extra deelnamebescheiden kun je op 9 september in de ochtend bij de inschrijfbalie ophalen. Hier liggen ze voor je klaar bij het 'bedrijfsteam' loket.
 
Ik wil me inschrijven als bedrijfsteam. Hoe doe ik dat?
In de handleiding 'Inschrijving bedrijfsteam' staat meer informatie over de te ondernemen stappen.

 

Ik doe mee met een bedrijfsteam en wil het aantal deelnemers in mijn team verhogen, kan dat?
Ja, dat kan, mits er voldoende plekken beschikbaar zijn (vol=vol!). U kunt een mail sturen naar info@ridefortheroses.nl met het aantal deelnemers waarmee u uw inschrijving wilt verhogen. Indien er ruimte is, verhogen wij het deelnemersaantal.
 
Ik doe mee met een bedrijfsteam en wil mijn deelnemers aantal verlagen, kan dat?
Ja, dat kan, maar wij crediteren het aantal teruggetrokken deelnemers niet. Waarom niet? Omdat de ervaring leert dat dit dan wordt gebruikt om te "reserveren" en dat vinden wij ongewenst.
 
Ik doe mee met een bedrijfsteam, welke afstanden mogen wij dan rijden?
Deelnemers van een bedrijfsteam kunnen aan alle afstanden (25, 50, 80, 100 km) deelnemen.
 
Waarom is het van groot belang dat alle deelnemers van een bedrijfsteam z.s.m. worden ingevuld op de 'Mijn Ride' van ons bedrijfsteam?
Wij hebben deze gegevens nodig (van elke deelnemer in jouw team)  om de inschrijving compleet te maken. Zonder deze gegevens kunnen wij de inschrijving en de te rijden afstand niet voor u gereserveerd houden. Bovendien kan elke deelnemer dan ook actief aan de slag met zijn eigen 'Mijn Ride' om fondsen te werven!
 
Ik doe mee met een bedrijfsteam. Hoe kan ik uitgenodigd worden?
De coördinator van een bedrijfsteam kan jou uitnodigen. Hij/zij stuurt jou dan een link toe. Als je op deze link klikt, kom je terecht op een inschrijfpagina, waar je jouw gegevens kunt invullen. Jouw inschrijving wordt dan automatisch verbonden met het bedrijfsteam waarvoor je bent uitgenodigd. Je bent dan zichtbaar op de 'Mijn Ride'- pagina van het bedrijfsteam en je krijgt ook een eigen 'Mijn Ride'- pagina!
 

INDIVIDUEN/WIELERPLOEGEN

Wanneer krijg ik mijn startbewijs en startnummer toegestuurd?
Ongeveer drie weken voor de Ride for the Roses worden de deelnamebescheiden per post toegestuurd. Dan ontvangt elke individuele deelnemer het startnummer thuis gestuurd.
Let op: de ik-fiets-voor sticker is dit jaar bij de infostand verkrijgbaar (deze wordt niet opgestuurd) en deelnemersbrochure wordt ca. 3 weken voorafgaand de Ride digitaal beschikbaar gesteld.

Ik wil mij inschrijven voor de Ride for the Roses. Hoe doe ik dit?
Dit kunt u hier doen: http://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven/. Klik op de afstand die u wilt rijden en vul de persoonlijke gegevens in.
 
Ik ben een individuele deelnemer en wil een wielerploeg oprichten, hoe doe ik dat?
Een wielerploeg oprichten kan zowel tijdens het inschrijven, als erna.
 
Tijdens het inschrijven
U kunt zich hier inschrijven: http://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven/. Na het kiezen van een afstand verschijnt er een inschrijfformulier. Hier kun je een nieuwe wielerploeg oprichten. Klik dan op het balkje met: ‘’start een nieuw team’’ en vul hier de naam van de nieuwe wielerploeg in.
 
Indien je reeds bent ingeschreven
Ook na inschrijving is een wielerploeg alsnog op te richten. Dit kan door in te loggen op de 'Mijn Ride'- pagina. Daar staat een potloodje achter ‘’team’’. Door deze aan te klikken, is een nieuwe wielerploeg op te richten.
 
Ik ben een individuele deelnemer en wil me bij een bestaande wielerploeg toevoegen. Hoe doe ik dat?
Zowel tijdens het inschrijven als na inschrijving kan elke individuele deelnemer zich toevoegen aan een bestaande wielerploeg.
 
Inschrijven kan via http://www.ridefortheroses.nl/mijn-ride/inschrijven/. Na het kiezen van een afstand verschijnt er een inschrijfformulier. Daar kun je je aan een bestaand team toevoegen. Achter ‘’toevoegen aan een team’’ wordt dan de naam van de wielerploeg ingevuld. Let op: bij het invullen van de naam denkt de website mee: kies dus het juiste team!

Ik wil een wielerploeg oprichten en daar een factuur van ontvangen, kan dat?
Nee, dit is niet mogelijk. Als je een een factuur wilt ontvangen van de inschrijving zou je kunnen overwegen om een bedrijfsteam op te stellen. 
 
Ik ben het wachtwoord kwijt van mijn 'Mijn Ride'- pagina. Hoe krijg ik weer een wachtwoord te pakken?
Onder de inlog-balk (rechtsboven) op de homepage staat: ‘’wachtwoord vergeten’’. Klik hierop en vul je gebruikersnaam in. Dan volgt een mail, met je wachtwoord, op het door jou opgegeven mailadres.

Ik wil mijn wachtwoord van mijn 'Mijn Ride'-pagina veranderen. Hoe doe ik dit?
Log in via "Mijn Ride log-in", rechts boven aan de homepage. Bij je naam tref je een potloodje aan. Als je daar op klikt, tref je een overzicht met je NAW gegevens, afstand en wachtwoord. In dit overzicht kan je deze gegevens wijzigingen, waaronder je wachtwoord. LET OP: wijzigingen kunnen tot eind juli doorgevoerd worden. Daarna dien je deze door te geven via info@ridefortheroses.nl.

Mijn persoonlijke gegevens kloppen niet, bijvoorbeeld mijn woonplaats of de gewenste afstand. Hoe kan ik dit veranderen?
Log in via "Mijn Ride log-in", rechts boven aan de homepage. Bij je naam tref je een potloodje aan. Als je daar op klikt, tref je een overzicht met je NAW gegevens, afstand en wachtwoord. In dit overzicht kan je deze gegevens wijzigingen. LET OP: wijzigingen kunnen tot eind juli doorgevoerd worden. Daarna dien je deze door te geven via info@ridefortheroses.nl.


 

BETALINGEN EN DONATIES

Ik doe niet aan internetbankieren. Kan ik op een andere manier mijn inschrijfgeld betalen?
Nee, dit kan niet. Het is alleen mogelijk om inschrijfgeld via iDEAL te betalen. Als dat niet kan, vraag dan aan familie of vrienden die toegang tot internetbankieren hebben of zij voor jou kunnen betalen.
 
Ik heb mij ingeschreven, maar de betaling is afgebroken. Hoe maak ik mijn inschrijving definitief?
Log dan in op 'Mijn Ride' (rechtsboven op de homepage) met de aangemaakte logingegevens. Daar staat een link om de betaling van het deelnamebedrag alsnog te voldoen en de inschrijving compleet te maken.

Ik heb een donatie gedaan, maar deze is niet zichtbaar op de persoonlijke pagina van de deelnemer of het bedrijf. 
Waarschijnlijk is de betaling niet goed gegaan en heeft er geen afschrijving plaatsgevonden. Als de donatie wel is afgeschreven, stuur dan een mail naar info@ridefortheroses.nl. Leg het probleem (kort en bondig) uit en stuur ons de volgende gegevens:

  • Het bedrag
  • De datum van transactie
  • Het rekeningnummer waarvan de betaling afkomstig is
  • De tenaamstelling van de rekening
  • De naam van de persoon of het bedrijf aan wie is gedoneerd

Wij kijken een en ander dan na en koppelen onze bevindingen terug.


Ik heb een donatie op het rekeningnummer van de Ride for the Roses gedaan. Kan ik deze zichtbaar maken op 'Mijn Ride'- pagina?
Nee, dit kan niet. Alleen donaties die via de website plaatsvinden, worden gekoppeld aan 'Mijn Ride'- pagina's. Het is niet mogelijk om algemene donaties op ons rekeningnummer te koppelen aan de 'Mijn Ride' van deelnemers of bedrijven.

Wat wordt er met het opgehaalde geld gedaan? 
De opbrengst van de Ride for the Roses komt jaarlijks ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding.  Alles over deze onderzoeken vind je hier

 

OVERIG

Waar is de 'Mijn Ride'- pagina voor?
Voor de Ride for the Roses ben je niet een deelnemer, maar een strijder met een eigen verhaal! Het verhaal achter jouw deelname verdient daarom aandacht. Iedere deelnemer heeft, direct of indirect, te maken met kanker. De persoonlijke 'Mijn Ride'- pagina geeft je de mogelijkheid om jouw eigen verhaal te vertellen aan mensen in jouw omgeving en hen op te roepen om ook mee te strijden. Deel daarom jouw 'Mijn Ride'- pagina met familie, vrienden, bekenden en collega’s op Facebook, Twitter en per e-mail. Hierdoor zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk sponsoren werft! Stel je eens voor dat alle deelnemers € 100,- sponsorgeld werven (bijvoorbeeld tien vrienden die € 10,- euro doneren), geweldig toch?! Zo maken we gezamenlijk een steeds grotere vuist tegen kanker!
 
Hoe werkt de 'Mijn Ride'- pagina?
Kijk hier voor een uitleg.
 
Wat is een fan?
Een fan is iemand die niet meerijdt met de Ride for the Roses, maar wel geld wilt ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Natuurlijk kan een fan deel uitmaken van een bedrijfsteam of een wielerploeg. Een fan krijgt ook een eigen 'Mijn Ride'- pagina, waar mensen op hem/haar kunnen doneren. Fans fietsen dus niet mee, maar dragen wel een steentje bij aan de strijd tegen kanker.