Ride en KWF


De Ride staat voor:
  • het werven van fondsen voor KWF Kankerbestrijding;
  • het bespreekbaar maken van de ziekte kanker;
  • het promoten van een gezonde levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan.



Kanker is een groot maatschappelijk probleem. Het treft één op de drie Nederlanders. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het raakt ons allemaal.
 

KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd. Samen strijden we voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Dat doen we niet alleen. Maar samen met patiënten, artsen, wetenschappers, collectanten, donateurs, bedrijven en heel veel vrijwilligers. En niet zonder resultaat: kanker betekent gelukkig lang niet altijd meer het einde. Sinds de oprichting van het KWF in 1949 zijn de overlevingskansen van kankerpatiënten ruim verdubbeld. Maar het aantal mensen dat jaarlijks kanker krijgt, neemt ook toe. Er is nog een hoop te doen.
 

Wetenschappelijk onderzoek dankzij de Ride for the Roses

Wetenschappelijk onderzoek is hét middel om verder te komen in de strijd tegen kanker. Door onderzoek verbeteren de vooruitzichten van patiënten met kanker. En door onderzoek weten we beter hoe we het risico op kanker kunnen beperken. KWF Kankerbestrijding financiert maar liefst de helft van alle onderzoeksprojecten naar kanker in Nederland!


Onderzoeksprojecten die de afgelopen jaren met de opbrengst van de Ride for the Roses zijn gefinancierd »
 

Meer info? 
Zie ook de website van KWF Kankerbestrijding »