Over Ride for the RosesDe Ride for the Roses staat voor:
  • het werven van fondsen voor KWF Kankerbestrijding;
  • het bespreekbaar maken van de ziekte kanker;
  • het promoten van een gezonde levensstijl, waarin voldoende beweging en gezonde voeding centraal staan.


Het doel van de Ride for the Roses is samen (zoveel mogelijk) geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding door middel van een unieke fietstocht.
 
In de afgelopen jaren hebben verschillende bekende Nederlanders, zoals: Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Stephen Roche, Frits Barend, Peter Post, Jan Bos, Leontien van Moorsel, Michael Boogerd, Johnny Hoogerland, René Froger, Bas van de Goor, Hennie Kuiper, Tom Veelers en Bob de Jong mee gefietst voor dit goede doel. In 20 jaar Ride for the Roses is al circa 15 miljoen euro bij elkaar gefietst!
 

Geschiedenis | Ride for the Roses

 Een jaarlijks terugkerende fietstocht
In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland.
De Ride for the Roses wordt jaarlijks gereden en in 2018 is dus al de 21e editie. De eerste twee edities van de Ride startte in Amsterdam (in 1998 en in 1999) en de twee daaropvolgende edities startte vanuit het Westland (2000, 2001). Vervolgens is de start van de Ride jaarlijks vanuit een andere locatie geweest: Landgraaf (2002), Waalwijk (2003), Oldenzaal (2004), Westland (2005, 2012), Utrecht (2006), Groningen (2007), Zeeland (2008, 2014), Lingewaard (2009), Venlo (2010), Aalsmeer (2011, 2015), Ede (2013), Twente (2016) en Lansingerland (2017). Op 9 september 2018 is de 21e editie van de Ride for the Roses in gemeente Haarlemmermeer.
 

Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

De Ride for the Roses is een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Iedereen kan meedoen aan dit bijzondere wielerevenement. Er zijn verschillende mogelijkheden: een cycletour van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Deelnemers aan de cycletour fietsen in het grootste peloton van de wereld! Duizenden wielrenners fietsen als een aaneengesloten groep met een gemiddelde snelheid tussen 25 en 28 km/u. Dit onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg. De deelnemers aan de toertochten genieten van prachtige routes en kunnen onderweg heerlijk pauzeren bij één van de Ride stops.


Bekijk meer Ride-filmpjes op YouTube! »
 

Bestuurlijk standpunt over Lance Armstrong

Zie hier het standpunt van het bestuur van Stichting Ride for the Roses aangaande Lance Armstrong.
 

Rode Roos

Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. De Ride for the Roses is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor een morgen voor iedereen.
 

Waarom?

Kanker is een groot maatschappelijk probleem. Het treft één op de drie Nederlanders. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Het raakt ons allemaal.
Om bij te dragen aan goed wetenschappelijk onderzoek, komt de opbrengst van de Ride for the Roses elk jaar ten goede aan onderzoeksprojecten van KWF Kankerbestrijding. De onderzoeken zijn bedoeld om de kennis over kanker te vergroten, kanker sneller te kunnen opsporen, behandelingen effectiever te maken en ervoor te zorgen dat meer mensen kanker overleven. De geselecteerde onderzoek(en) worden jaarlijks in het voorjaar bekend gemaakt. Meer informatie over de onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gefinancierd met de opbrengst van de Ride for the Roses vind je hier

Deelnamebedrag

Deelnamebedrag per afstand bedraagt:

  • Cycletour 100 km € 35,-
  • Toertochten 25, 50 en 80 km  € 25,-
 

Startplaatsen

De Ride for the Roses wordt elk jaar in een andere plaats en omgeving verreden. Aanmeldingen voor startplaatsen zijn altijd welkom. Voor de selectie van kandidaat startplaatsen is een programma van eisen en een selectieprocedure ontwikkeld die voor serieus geïnteresseerden opvraagbaar is bij de organisatie.