Fondsenwervende tips

Samen komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Elke euro die een deelnemer ophaalt, wordt direct besteed aan projecten die een versnelling teweeg brengen in kankeronderzoek. 

Heb je inspiratie nodig? Met onderstaande tips gaat het vragen om donaties je makkelijk af.
Extra steuntje in de rug nodig?
Download dan onze toolkit via de button hieronder.

Maak de actiepagina jouw pagina


Een actiepagina met een paar persoonlijke verhalen en foto's zorgen voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben.

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de reden waarom jij meedoet. 

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden


Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Start je actie door zelf als eerste te doneren voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.Zet de link van je actiepagina onder al je mails


Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Mondeling overtuigen en met hulp van telefoon


Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

Stuur WhatsApp & groepsberichten


Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Kadoneer!


Vier je een feest? Vraag om een donatie in plaats van een kado. Je kunt je verjaardag, jubileum of andere bijzondere momenten ook vieren voor de Ride for the Roses. Vraag bijvoorbeeld om €50 als je 50 jaar oud wordt.Vraag, vraag en vraag


Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Inspiratie nodig? Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.
Denk groot!


Vraag om specifieke bedragen bij mensen of bedrijven waarvan je weet dat ze wel wat kunnen missen. Wees niet bang ze te bellen of uit te nodigen voor een gesprek.

Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Betrek je donateurs bij je eindsprint!


Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.


Hou vol: blijf mensen herinneren!


De meeste mensen willen wel geven maar vergeten het simpelweg te doen en hebben een herinnering nodig. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!