Fondsenwervende tips

Samen komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Elke euro die een deelnemer ophaalt, wordt direct besteed aan projecten die een versnelling teweeg brengen in kankeronderzoek. Met het inschrijfgeld betaalt Ride for the Roses ook materialen die we niet gesponsord kunnen krijgen.

Heb je inspiratie nodig? Met onderstaande tips gaat het vragen om donaties je makkelijk af. En wil je er echt alles uithalen? Download dan de Ride for the Roses toolkit voor promotiemateriaal.   

100%

Vertel dat 100% van alle donaties ten gede komen aan de versnelling in kankeronderzoek. 

Verander je manier van denken

Kanker raakt iedereen. Als je om donaties vraagt, zal het je verbazen hoeveel mensen je bedanken voor de kans die je biedt om een impact te maken.

Doe zelf je eerste donatie

De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Start je actie door zelf als eerste te doneren.

Vraag, vraag, vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis. Inspiratie nodig? Ga voor voorbeeldberichten naar je dashboard.

Maak het persoonlijk

Jij en jouw verhaal zijn uniek. Hoe persoonlijker je verhaal, hoe groter de kans dat mensen je zullen helpen. Zeker als het gaat over de impact die kanker heeft op jouw leven.

Laat je dankbaarheid zien

Je kunt mensen niet genoeg bedanken. Laat je donateurs jouw voortgang zien en deel jouw dankbaarheid. Publiekelijk bedanken, bijvoorbeeld via Facebook, is een van de krachtigste manieren.

Spoor je team aan

Maak een Facebook- of WhatsApp-groep aan om verhalen en ervaringen te delen en om elkaar aan te moedigen.

Get social

Je zult er versteld van staan hoeveel mensen je steunen als je iets via WhatsApp, Facebook of Twitter deelt. Bekijk onze social media-afbeeldingen in de toolkit voor inspiratie.

Denk groot

Vraag om specifieke bedragen bij mensen of bedrijven waarvan je weet dat ze wel wat kunnen missen. Wees niet bang ze te bellen of uit te nodigen voor een gesprek.

Help mensen te herinneren

De meeste mensen willen wel geven maar vergeten het simpelweg te doen en hebben een herinnering nodig. Je kunt mensen het visitekaartje uit de toolkit meegeven, dan komen ze er makkelijker op een later moment op terug.

Kadoneer

Vier je een feest? Vraag om een donatie in plaats van een kado. Je kunt je verjaardag, jubileum of andere bijzondere momenten ook vieren voor de Ride for the Roses. Vraag bijvoorbeeld om €50 als je 50 jaar oud wordt.

2x

Vraag je werknemer om hulp. Wie weet kunnen zij jouw bijdrage aan de versnelling in kankeronderzoek verdubbelen of zelfs verdrievoudigen! Spreek een maximumbedrag af met een deadline en ga ervoor.

Team-shirts

Je kunt je donateurs bedanken door hun namen te laten bedrukken op de rug van je team-shirt.

Draag je fietskleding

Je fietskleding is een mooie, opvallende gespreksopener.

Ga op de koffie

Een persoonlijk gesprek werkt het best. Niets is meer persoonlijk dan even met elkaar om de tafel.

De kopgroep

Ieder jaar zijn er tientallen deelnemers die alles uit de kast halen om de versnelling van kankeronderzoek te realiseren. Iedereen die € 1.000 of meer ophaalt, komt in de kopgroep terecht. Deze deelnemers mogen in het eerste startvak starten en krijgen een uniek aandenken, een startnummer in de top 100 en een speciaal stuurbordje.

Klassement en sprints

Hou jij wel van een wedstrijdje? Je kunt unieke wielershirts verdienen. Niet voor de snelste fietser, maar voor de beste fondsenwerver. Degene die het meest ophaalt, ontvangt de gele trui. De beste fondsenwerver onder de 21 jaar ontvangt de roze trui. De bloembollentrui is voor degene die meeste geld in korte tijd ophaalt tijdens de eerste week van juli, en de groene trui is voor de winnaar van de eindsprint in de eerste week van september.

Bedrijven

De Ride for the Roses biedt een uitgelezen kans om met jouw bedrijf een positieve impact te maken op de versnelling in kankeronderzoek.
Elk jaar schrijven honderden bedrijventeams zich in. Soms vormt een bedrijf één team, maar ook afdelingen schrijven zich samen in. Een mooie kans met klanten en leveranciers op de fiets te stappen.